Himoitsetko sinäkin monen muun tavoin 1950–60-lukujen astioita? Nyt on tilaisuus tehdä löytöjä

Porvoon antiikki- taide- ja keräilymessut järjestetään Taidetehtaalla tulevana viikonloppuna. Messuilta löytää muun muassa astioita ja lasiesineitä. Kuva on otettu aiemmin keväällä Hämeenlinnassa järjestetystä vastaavasta messutapahtumasta. Heikki Haavisto

Elina Korhonen

Kun Porvoon Taidetehtaalla järjestetään tulevana viikonloppuna antiikki-, taide- ja keräilymessut, tarjolla on tapahtumatuottaja Hannu Tienhaaran mukaan monenlaista. Järjestäjän mukaan messukävijä löytää tapahtumasta muun muassa antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, lasia, astioita, hopeaa, koruja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, kirjoja, militariaa sekä vanhoja tekstiilejä.

Joillakin osastoilla on tarjolla myös uusia kädentaitajien tuotteita, kuten tekstiilejä, koruja ja kodin koriste-esineitä.

Tienhaara uskoo, että messut ovat oiva käyntikohde niille, jotka ovat kiinnostuneita vanhoista ja nostalgisista tavaroista. Tämän lisäksi hän suosittelee messuja niille, joiden sisällä asuu pieni keräilijä.

Pääpaino messujen tarjonnassa on Tienhaaran mukaan niin sanotussa huomisen antiikissa eli 1950- ja -60-luvun esineissä. Suosittuja ovat esimerkiksi tuon ajan astiat sekä lasi.

1950-60-luvulta peräisin oleville tuotteille on nyt paljon kysyntää. Tienhaara arvelee, että syynä tähän on se, että moni etsii lapsuudesta tai nuoruudesta tuttuja esineitä.

Toisaalta myös nuoremmat etsivät menneiden ajan esineitä, jotka voivat olla hyvin aikaa kestäviä.

Messuilla on 36 osastoa, eikä tiloihin olisi Tienhaaran mukaan mahtunutkaan enempää.

Tienhaara kertoo odotusten olevan korkealla viime kesän perusteella, ja toivoo, että koko viikonlopun kävijämäärä messuilla yltäisi 1 500-2 000 henkilöön.

Viime kesänä Porvoossa messutapahtuma sattui samaan ajankohtaan Inkoossa järjestetyn vastaavanlaisen tapahtuman kanssa. Tämä verotti Tienhaaran mukaan kauppiaiden määrää Porvoossa. Tänä kesänä nämä tapahtumat eivät satu päällekkäin.

Päällekkäisyydet vaikuttavat kauppiaisiin, sillä monet heistä tulevat Tienhaaran mukaan paikalle jopa noin 200-300 kilometrin säteeltä tapahtumapaikasta.

Hämeenlinnan Laatumessut järjesti tapahtuman Porvoossa useamman vuoden tauon jälkeen viime kesänä.

Jo viime kesänä tapahtumapaikkana oli Taidetehdas, ja juuri sopivat, aivan keskustan tuntumassa sijaitsevat tilat oli yksi syy siihen, miksi Laatumessut halusi järjestää tapahtuman Porvoossa.

Messuilla käytössä olevat tilat ovat noin 900 neliömetriä.

Ennen viime kesää Laatumessut oli järjestänyt tapahtuman Porvoossa edellisen kerran vuonna 2012. Vastaavia messuja on toki ollut Porvoossa tässäkin välissä, mutta tapahtumien järjestäjänä ei ole ollut Laatumessut.

Laatumessujen järjestämiä antiikki-, taide- ja keräilymessuja on järjestetty aiemmin ainakin Kokonhallin ja Linnankosken lukion tiloissa. Tuolloin messut järjestettiin kesäkuussa, mutta viime vuonna heinäkuu osoittautui Tienhaaran mukaan parhaaksi ajankohdaksi messuille, sillä tuolloin Porvoossa liikkuu paikallisten lisäksi myös paljon kesäasukkaita ja turisteja.

Tapahtumaan on pääsymaksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 9. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 12. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 13. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 14. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.