Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ummikkona Ropeconiin? – Näin saat enemmän irti Euroopan suurimmasta roolipelitapahtumasta

TAPAHTUMAT Luvassa roolipelien lisäsi pukuesittelyjä, pehmomiekkailupiste, mahdollisuus kuunnella japanilaisia satuja, maalata figuuri tai testata salakirjoitustaitoja.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon alkaa perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja rooli- ja lautapelaamiseen liittyvistä aiheista.

Vaikka Ropecon on roolipelaajien roolipelaajille suunnittelema tapahtuma, järjestäjät ovat satsanneet myös tänä vuonna aloittelijaystävälliseen ohjelmaan.

Aloittelijoille sopivat työpajat ja muun muassa miekkailu- ja tanssi-esitykset ja pelidemot löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta asiasanalla aloittelijaystävällinen.

Lisäksi tapahtumaan järjestetään opastettuja kierroksia. Kierrokset järjestetään perjantaina 26.7. klo 16 ja 18.30 ja lauantaina 27.7. klo 10 ja 14. Lähtöpaikkana on Ropeconin infotiski Messukeskuksen ala-aulassa.

Tunnin kestävällä kierroksella saa hyvän yleiskuvan tapahtumasta ja siitä, mihin haluaisi itse tutustua tarkemmin.

Lapsiperheille Ropecon on koonnut omat vinkkinsä sekä ohjelmaoppaaseen ettätapahtuman blogiin.

Ropeconin perinteisiä lasten suosikkeja ovat muun muassa pomppulinna, Helmet-kirjastojen pelipiste, jossa voi pelata lyhyitä roolipelejä koko tapahtuman ajan, eri ikäisille tarkoitetut velhokoulut ja yksisarvistunnit, japanilaisten satujen satutunnit ja pehmomiekkailupiste, jossa pääsee kokeilemaan pehmomiekkailua.

Lisäksi tapahtumassa on muun muassa figumaalauspiste, jossa harjoitellaan maalaamaan oma pelifiguuri, myyttisten eläinten piirrospaja, salakirjoitustyöpaja ja kissankorvatyöpajat.

Lisää lasten ohjelmavinkkejä aikatauluineen löydät Ropeconin sivuilta.

Varsinaisen Ropeconin teemana on tänä vuonna mytologia. Tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat tällä kertaa skotlantilainen pelisuunnittelija ja kuvittaja Jon Hodgson sekä englantilainen käsikirjoittaja Lynne Hardy.

Hodgson tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer.

Lynne Hardy on puolestaan toiminut pitkään pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks. Tällä hetkellä Hardy työskentelee apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu -roolipelin parissa.

Kunniavierasluentojen lisäksi Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme- ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään akateeminen seminaari pelaamisesta.

Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.