Ummikkona Ropeconiin? – Näin saat enemmän irti Euroopan suurimmasta roolipelitapahtumasta

TAPAHTUMAT Luvassa roolipelien lisäsi pukuesittelyjä, pehmomiekkailupiste, mahdollisuus kuunnella japanilaisia satuja, maalata figuuri tai testata salakirjoitustaitoja.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään jo 26:ta kertaa Helsingin Messukeskuksessa. Ropecon/Marko Saari

toimitus

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon alkaa perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja rooli- ja lautapelaamiseen liittyvistä aiheista.

Vaikka Ropecon on roolipelaajien roolipelaajille suunnittelema tapahtuma, järjestäjät ovat satsanneet myös tänä vuonna aloittelijaystävälliseen ohjelmaan.

Aloittelijoille sopivat työpajat ja muun muassa miekkailu- ja tanssi-esitykset ja pelidemot löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta asiasanalla aloittelijaystävällinen.

Lisäksi tapahtumaan järjestetään opastettuja kierroksia. Kierrokset järjestetään perjantaina 26.7. klo 16 ja 18.30 ja lauantaina 27.7. klo 10 ja 14. Lähtöpaikkana on Ropeconin infotiski Messukeskuksen ala-aulassa.

Tunnin kestävällä kierroksella saa hyvän yleiskuvan tapahtumasta ja siitä, mihin haluaisi itse tutustua tarkemmin.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon Kuva: Ropecon/Sami Eräluoto Ropecon/Sami Eräluoto

Lapsiperheille Ropecon on koonnut omat vinkkinsä sekä ohjelmaoppaaseen ettätapahtuman blogiin.

Ropeconin perinteisiä lasten suosikkeja ovat muun muassa pomppulinna, Helmet-kirjastojen pelipiste, jossa voi pelata lyhyitä roolipelejä koko tapahtuman ajan, eri ikäisille tarkoitetut velhokoulut ja yksisarvistunnit, japanilaisten satujen satutunnit ja pehmomiekkailupiste, jossa pääsee kokeilemaan pehmomiekkailua.

Lisäksi tapahtumassa on muun muassa figumaalauspiste, jossa harjoitellaan maalaamaan oma pelifiguuri, myyttisten eläinten piirrospaja, salakirjoitustyöpaja ja kissankorvatyöpajat.

Lisää lasten ohjelmavinkkejä aikatauluineen löydät Ropeconin sivuilta.

Ropeconissa pääsee kokeilemaan myös erilaisia lautapelejä ja pöytäpelejä pelien lainauspisteillä. Lisäksi Messukeskuksessa on kaikille avoin figuurien maalaustyöpaja. Kuva: Ropecon/Xavier Vandenberghe Ropecon/Xavier Vandenberghe

Varsinaisen Ropeconin teemana on tänä vuonna mytologia. Tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat tällä kertaa skotlantilainen pelisuunnittelija ja kuvittaja Jon Hodgson sekä englantilainen käsikirjoittaja Lynne Hardy.

Hodgson tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer.

Lynne Hardy on puolestaan toiminut pitkään pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks. Tällä hetkellä Hardy työskentelee apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu -roolipelin parissa.

Kunniavierasluentojen lisäksi Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme- ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään akateeminen seminaari pelaamisesta.

Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 2. Jakomäen Alkon avajaispäivä selvillä – "Valikoimaan 225 viiniä ja väkeviä 125"
 3. Omatoimisuus saapui Helsingin kirjastoihin – näihin kolmeen pääsee sisälle, vaikka henkilökunta ei ole paikalla
 4. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 5. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 6. Elisa paransi yhteyksiään Helsingissä – koskee näitä kaupunginosia
 7. T24: Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko
 8. Kolumni: Koronakesä vaatii ketteryyttä
 9. Stoalla laitetaan jalalla koreasti – ilmaiset paritanssituokiot jatkuvat
 10. Pääkirjoitus: Senaatintorin jättiterassi on tyylikäs, mutta osataan sitä Itä-Helsingissäkin
 11. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 12. Sympaattinen lättähattu kulkee Helsingin ja Porvoon välillä vielä 4 kertaa – junankuljettaja Gunnar kehuu kurvikkaan reitin erikoisuuksia
 13. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 14. T24: Korona sotki Hiilamon perheen suunnitelmat - Karibian purjehdus vaihtui veneilyyn Baltiassa ja Riian lahdella
 15. T24: Alkoholin kulutus kasvoi Virossa vuonna 2019 – Syynä halventuneet hinnat ja kasvava tulotaso

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 2. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 3. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 4. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 5. Tappajaetanat valtasivat helsinkiläisen asuinalueen – apua pyytänyt asukas ällistyi kaupungin vastauksesta
 6. T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa
 7. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 8. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 9. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 10. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
 11. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 12. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
 13. Näillä kolmella alueella Helsingissä suositellaan nyt punkkirokotetta – Perheenäiti Iina: Päätöstä vauhditti lapsen saama borrelioosi
 14. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"
 15. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.