Poliisi saanut viestejä valkoposkihanhien raa'asta kohtelusta – "Parviin ajetaan pyörällä, lintuja potkitaan ja koiria usutetaan kimppuun"

Helsingin poliisi on saanut viestejä huolestuneilta kaupunkilaisilta, jotka ovat nähneet valkoposkihanhiin kohdistuvaa julmuutta.

– Polkupyöräilijät ja sähköpotkulautailijat ovat ajaneet kovaa vauhtia hanhiparvien sekaan, koiria on usutettu tarkoituksella hanhien kimppuun ja hanhia on potkittu, poliisi kertoo.

Valkoposkihanhet eivät pysty lentämään sulkasadon aikana, joten ne eivät pääse riittävän nopeasti karkuun esimerkiksi kaahaavia pyöräilijöitä. Poliisin mukaan esimerkiksi Töölönlahdella on hiljattain havaittu suuri, tällä hetkellä lentokyvytön valkoposkihanhien parvi.

– Tahallisesti hanhia vahingoittava voidaan tuomita eläinsuojelurikoksesta. Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tämä pykälä koskee myös luonnossa villinä eläviä eläimiä, poliisi toteaa Twitterissä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut