Uusi takaisku Raidejokerille: Luonnonsuojeluyhdistys sai valitusluvan – puunkaato kiellettiin välittömästi

Raidejokerin puunkaadot Pajamäessä sijaitsevassa Patterimäen puistossa viivästyvät jälleen.

Korkein hallinto-oikeus myönsiHelsingin luonnonsuojeluyhdistykselle valitusluvan ja asetti puunkaadoilletoimenpidekiellon maanantaina, kertoo HKL.

Luonnonsuojeluyhdistyksen mukaan hakkuutvaarantavat liito-oravan lisääntymis- ja lehvähdyspaikkoja.Hakkuut uhkaavat yhdistyksen mukaan myös suojeltuajalopuumetsikköä sekä lintujen pesintää. Raidejokerin tilaajan mukaantoimenpidekiellolla on todennäköisesti vaikutuksia koko projektin aikatauluihin ja kustannuksiin.

Aiemmin sekä Uudenmaan ELY-keskus että Helsingin hallinto-oikeus ovat hylänneet puunkaatoja koskevat toimenpidekieltohakemukset.

Raidejokeri-pikaraitiotie alittaa Pajamäessä sijaitsevan Patterimäen puiston osittain tunnelissa.

HKL kertoo, että kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään.

Puunkaadot ovat kuitenkin HKL:n mukaantarpeellisia tunnelin suuaukkojen läheisyydessä sekä puiston länsiosassa ratalinjalta ja pelastustiekäyttöön muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi.

Raidejokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raidejokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut