IS: Käytettyä autoa ostaessa moni unohtaa tarkastaa tämän asian – voi johtaa yli tuhannen euron lisäkuluihin

Lähes jokaisen uuden auton varustukseen kuuluu ilmastointilaite. Sen olemassaoloon saattaa kuitenkin kiinnittää huomiota vasta, kun se ei kesäkuumalla toimikaan kunnolla.

Ilta-Sanomien artikkeli ohjeistaa, että ilmastointilaite olisi hyvä huoltaa noin kahden vuoden välein, että laitteessa riittää kylmäainetta ja kompressori toimii oikealla tavalla. Laitteen huolto ei usein kuulu autojen määräaikaishuolto-ohjelmaan, joten auton omistajan täytyy itse muistaa pitää huolta ilmastoinnin kunnosta.

– Käytetyn auton ostajalle kesä on paras ja luonteva aika tarkastaa auton ilmastoinnin kunto. Ostajan kannattaa testata, miten ilmastointi toimii, miten kylmälle sen saa ja kiertääkö ilma tasaisesti. Auton kuntoa arvioitaessa moni ei ehkä muista tarkastaa ilmastoinnin kuntoa. Se kuitenkin kannattaa, sillä ilmastoinnin korjaaminen voi tulla kalliiksi, kertoo Kamux Malmin myyntipäällikkö Lauri Pennanen IS:lle.

Esimerkiksi kompressorin, usein ilmastoinnin kalleimman osan, hinnaksi voi tulla jopa yli tuhat euroa, mikäli kyseessä on harvinainen auto.

– Kannattaa myös tutustua auton huoltohistoriaan ja katsoa, onko ilmastointia huollettu tarpeeksi usein ja milloin se on tehty viimeksi, myyntipäällikkö muistuttaa artikkelissa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut