Hylätty lippakioski kunnostetaan terassiksi Helsingissä – työntekijöillä oli vastassa karu näky: "Sisällä oli paljon hometta"

Perinteistä lippakioskia ehostetaan uutta käyttöä varten Helsinginkadulla. Silja Tenhunen

toimitus

Alppiharjussa Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteyksessä oleva lippakioski on saanut uudet yrittäjät. Viereisen ravintola Tenho Restobarin väki kunnostaa paikalle terassin, joka aukeaa aikaisintaan elokuun puolivälissä.

Lippakioski on ollut vuosia autiona ja sitä on vandalisoitu pahoin. Ravintolatoimenjohtaja Martin Fanali sanoo, että kaupunki tarjosi lippakioskin tavallista halvemmalla kuukausivuokralla, koska edessä on mittava remontti. Työhön menee useita viikkoja.

– Kun ensimmäisen kerran menimme sisälle, näimme paljon hometta ja jätettä. Kioski oli sisältä hyvin huonossa kunnossa. Olemme kuitenkin varmistaneet, että tämä on mahdollista korjata. Yhteistyö kaupungin ja Museoviraston kanssa on sujunut hyvin.

Tenhossa kiinnostuttiin lippakioskista, koska ravintolalta puuttuu oma terassi.

– Tänä kesänä myymme lippakioskista vain juomia, mutta kehitämme toimintaa ensi kesäksi. Tärkeintä on vain saada paikka nyt auki, Fanali sanoo.

Lippakioskin vieressä toimii Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoanjakopiste.

– Näillä kulmilla on hyvä olla. Olemme tehneet Hurstin kanssa yhteistyötä ja jakaneet osan Tenho-ravintolan tuotoista hyväntekeväisyyteen.

Aiheeseen liittyvää

 1. Metallica teki sen taas! Massiivinen lahjoitus Suomen köyhille – summa vielä mojovampi kuin viimeksi Hurstille annettu lahjoitus
  17.7.2019 9:08
 2. Lippakioskin väki maalasi sateenkaarilogon piiloon ja palautti viinanmyynnin Karhupuistoon
  10.7.2019 20:00
 3. Helsingin vanhin lippakioski löytyy Munkkiniemestä – Osa olympiahistoriaa
  16.6.2019 11:10
 4. Heikki Hursti, 64, aikoo jäädä eläkkeelle – Sini-tytär jatkaa köyhien auttamista Helsingissä
  20.2.2019 6:50
 5. Lippakioski luo rakastetun puiston identiteetin – Tutkija vertaili Helsingin puistot
  30.12.2018 19:25

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut