Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hylätty lippakioski kunnostetaan terassiksi Helsingissä – työntekijöillä oli vastassa karu näky: "Sisällä oli paljon hometta"

Alppiharjussa Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteyksessä oleva lippakioski on saanut uudet yrittäjät. Viereisen ravintola Tenho Restobarin väki kunnostaa paikalle terassin, joka aukeaa aikaisintaan elokuun puolivälissä.

Lippakioski on ollut vuosia autiona ja sitä on vandalisoitu pahoin. Ravintolatoimenjohtaja Martin Fanali sanoo, että kaupunki tarjosi lippakioskin tavallista halvemmalla kuukausivuokralla, koska edessä on mittava remontti. Työhön menee useita viikkoja.

– Kun ensimmäisen kerran menimme sisälle, näimme paljon hometta ja jätettä. Kioski oli sisältä hyvin huonossa kunnossa. Olemme kuitenkin varmistaneet, että tämä on mahdollista korjata. Yhteistyö kaupungin ja Museoviraston kanssa on sujunut hyvin.

Tenhossa kiinnostuttiin lippakioskista, koska ravintolalta puuttuu oma terassi.

– Tänä kesänä myymme lippakioskista vain juomia, mutta kehitämme toimintaa ensi kesäksi. Tärkeintä on vain saada paikka nyt auki, Fanali sanoo.

Lippakioskin vieressä toimii Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoanjakopiste.

– Näillä kulmilla on hyvä olla. Olemme tehneet Hurstin kanssa yhteistyötä ja jakaneet osan Tenho-ravintolan tuotoista hyväntekeväisyyteen.