Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Redin kattopuistosta tuli lapsiperheiden suosikkikohde – näin löydät helposti perille

Kauppakeskus Redin katolla on suuri puistokansi, jota kutsutaan nimellä Bryga. Sen kiipeilytelineet ja näköalapaikat täyttyvät aurinkoisella säällä lapsista ja aikuisista.

Viime keskiviikon lämmin päivä toi katolle kävijäpiikin.

Vallilassa asuva Maija Väisänen vaunutteli katolla 1-vuotiaan Stellan kanssa. He käyvät Brygan leikkipuistossa säännöllisesti.

– Syy on hyvin käytännöllinen. Leikkipuiston pinta on pehmeää massaa, jossa voi kontata rauhassa. Lapsen housut eivät hajoa.

Väisäsen mukana olivat ensimmäistä kertaa Brygaan tutustuva Meri Holttinen-Jakobsson ja noin 1-vuotiaat Helmi ja Hertta Äidillä silmään pistivät paitsi maisemat, myös ympärillä olevat Kalasataman alueen rakennustyömaat.

– Hiukan täällä on raksatunnelmaa. Voisin tulla uudestaan juuri kavereita tapaamaan. Yksistään en Espoosta asti lähtisi, Holttinen-Jakobsson pohti.

Redin kauppakeskusjohtaja Aleksi Salmisen mukaan juuri vaunuikäisten lasten vanhemmat ovat ottaneet Brygan omakseen.

Toisen ison kävijäryhmän Brygalla muodostavat suomalaiset turistit.

Salminen on hieman yllättynyt, millainen turistikohde Redistä on kesällä tullut. Yhdeksi syyksi hän arvelee viime syksyn kohut sokkeloisesta kauppakeskuksesta, jolloin Rediä poljettiin maahan kovalla voimalla.

– Ilmeisesti kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Ihmiset ovat nyt kiinnostuneita näkemään, millainen Redi oikeasti on.

Opasteissa Redillä on yhä parannettavaa. Moni katolla kävijä sanoi, että perille pääsy oli vaikeaa. Katolle pääsee vain yhdellä, Lokki-nimisellä hissillä.

– Ylös pääsee myös Englantilaisaukiolta nousevia portaita pitkin, Salminen antaa näppärän vinkin.

–  Laitamme kaikki katto-opasteet uusiksi syksyllä, Salminen lupaa.

Käpylässä asuvat Antti Hietala ja Tarja Heinula nousivat Brygalle hetken mielijohteesta kesken pyöräilyretken. Maisemia katsellessaan myös he kiinnittivät ensimmäisenä huomiota rakennustyömaihin.

– Mieletöntä, miten Helsinki muuttuu nyt kovaa vauhtia. Sanon tämän myös hieman haikeudella, Heinula kertoo.

Kokonaisuutena heillä on Brygasta pelkkää hyvää sanottavaa.

– Tänne voi tulla shoppailun lomassa ja näyttää paikkaa sukulaisille. Tarjan lapsi ja lapsenlapsi tulevat Lontoosta vierailulle. Emmeköhän tule heidän kanssaan tänne.

Bryga tarkoittaa laivan komentosiltaa. Nimi on ollut kuitenkin hankala, koska se ei ole jäänyt kunnolla kaikkien mieleen.

– Ihmiset kysyvät infossa, miten pääsee kattopuistoon tai ”sinne isolle kattoterassille”. Heinolasta saapui kuuden harmaan herrasmiehen seurue etsimään puistokantta, Aleksi Salminen muistelee.

Bryga kiinnostaa eri-ikäisiä ihmisiä.Kuva: Päivi Tuovinen

Vaikka tieto Brygasta kulkee vilkkaasti ihmiseltä toiselle, ovat kävijämäärät vielä maltillisia. Salmisen mukaan ihmisiä käy katolla reilu sata päivässä.

Näköaloista huolimatta Brygasta ei ole tullut samanlaista Instagram-valokuvaajien pyhiinvaelluspaikkaa kuin ydinkeskustan Amos Rexistä tai Oodista.

– Suvilahden Tuska-festivaalin aikaan täällä kävi ihmisiä ottamassa kuvia. Uskon, että tunnettavuus lisääntyy myöhemmin kesällä järjestettävien Weekend- ja Flow-festivaalien aikaan, Redin johtaja sanoo.

Redin katolle on tulossa kesän aikana tapahtumia. Elokuun alussa Brygalla nähdään Jäntti & Venna -duon nykysirkusteos Aramid. Se yhdistää ilma-akrobatiaa, musiikkia ja arkkitehtuuria. Sirkustaiteilija Ilona Jäntti esiintyy Brygan pylväsrakenteita käyttäen. Muusikko Aino Venna on säveltänyt ja sovittanut ilma-akrobatiaa tukevan laulelmallisen ääniteoksen tarkkailtuaan Kalasataman arkkitehtuuria ja ympäristöä.

Ensi-ilta on torstaina 1.8. kello 19. Esitys on maksuton.

Lue myös:Redi teki merkittävän muutoksen alennuksiin – uusi johtaja: "Kävijämäärät ovat nousussa"