Valitukset eivät tepsineet – Raidejokerin rakentaminen alkaa Pajamäessä

Raidejokerista tulee merkittävä poikittaisliikenteen yhteys, jonka varrelle rakennetaan 15 000 uutta asuntoa. Raidejokeri

Jukka Hämäläinen

Raidejokerin rakentamiseen liittyvät Patterimäen puiston puunkaadot Pajamäessä päästään aloittamaan heinäkuun puolivälissä viikolla 29.

Työt viivästyivät toimenpidekieltohakemusten vuoksi, mutta Uudenmaan ely-keskuksen mukaan kielloille ei ollut perusteita.

Raidejokeri-pikaraitiotie alittaa Patterimäen puiston osittain tunnelissa. Kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään.

Tunneli on projektin aikataulun kannalta kriittinen kohde, jonka rakentaminen tulee saada rakennuttajan mukaan käyntiin mahdollisimman nopeasti.

– Tunnelin louhinnat on saatava riittävän pitkälle ennen pakkaskelejä, Raide-Jokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski toteaa.

– Jos louhintoja ei päästä aloittamaan ajoissa, ei kaivuumassoja päästä hyödyntämään muualla ratalinjalla suunnitelmien mukaan. Massojen kierrättäminen on sekä kustannustehokasta että ympäristöystävällistä, kun maita ei tarvitse kuljettaa kaukaa, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.