Kuva: Matti Nykänen sai tyylikkään muistolaatan viimeiseksi jääneelle keikkapaikalle Helsingissä

Viime helmikuussa 55-vuotiaana kuollut mäkikotka ja laulaja Matti Nykänen on saanut muistolaatan Laajasalon Pallogrilli-ravintolaan.

Nykäsen viimeinen keikka oli Pallogrillissä 1. helmikuuta, vain pari päivää ennen hänen kuolemaansa. Nykänen kuoli 4. helmikuuta kotonaan Joutsenossa.

– Tapasin Matti Nykäsen ennen keikkaa. Kaikki näytti hyvältä, kertoo Pallogrillin omistaja Kari Serenius

Matti Nykäsen muistojuhlaa vietetään Pallogrilli-ravintolassa perjantaina 19. heinäkuuta. Esiintymässä ovat paikalliset The Ollin Stones ja Los Laajasalolos -bändit, jotka esittävät myös Matti Nykäsen musiikkia.

– Paikalla on vieraskirja, johon ihmiset voivat kirjoittaa hyviä muistoja Matti Nykäsestä, Serenius kertoo.

Minkä muiston Pallogrillin omistaja aikoo kirjoittaa?

– Olen tuntenut Nykäsen 15 vuoden ajalta, koska hän on esiintynyt monissa muissakin ravintoloissani. Kymmenen vuotta sitten hän esiintyi Pitäjänmäen Wossikassa. Matti saapui paikalle Mervin ja muun ryhmänsä kanssa. Matti ihmetteli ennen keikkaa keittiön ovesta, että missäs se lava on. Hän ei halunnut esiintyä lattiatasossa, vaan päästä korkeammalle. Portsarit rakensivat hänelle lavan takapihan kuormalavoista. Sanoimme, että täsä on lava, Serenius muistelee.

Odottamaton yllätys tapahtui Elämä on laiffii -kappaleen aikana.

– Kappaleeseen kuului vauhdikas hyppytuuletus. Silloin Nykäsen käsi osui kattoon ja sieltä rapisi pitkään pellin kappaleita alas. Yksi näistä pellinpalasista on tarkoitus liittää muistoseinään. Muistoseinälle on tulossa myöhemmin myös Matin kypärä ja mäkisukset.

Serenius muistaa Nykäsen myös pienten ruoka-annosten ystävänä.

– Hän ei juuri koskaan syönyt ennen keikkaa. Kerran teimme hänelle hampurilaisen. Sen oli oltava pieni. Sisällä oli pienen pihvin lisäksi salaattia, koska se on terveellistä. Itse tekemämme erikoismajoneesi oli melko voimakasta. Matti maisteli sitä ja sanoi, että nyt on pakko saada lonkeroa. Niinpä muistojuhlassa myymämme Matin burgeri tarjoillaan lonkeron kanssa.

Serenius sanoo, että muistoseinään on saatu Matti Nykäsen omaisten suostumus.  Matin muistoa on tarkoitus kunnioittaa Pallogrillissä myös tulevina vuosina esimerkiksi kevään Laajasalo-päivän yhteydessä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut