Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenlainen autopesupalvelu tuli myös Suomeen – tilataan kotiin ja koko auton pesu vie vain litran vettä

Virolainen start up -yritys on tuonut Suomeen autopesupalvelun, jolla autopesun voi tilata kotiovelle mobiilisovelluksella. UpSteam lanseerasi mobiilisovelluksen ja perusti tiimin Helsinkiin tänä vuonna.

Yrityksen mukaan autopesu voidaan tehdä autolle lähes missä tahansa, esimerkiksi parkkipaikoilla, kaduilla, kotipihoilla ja pysäköintihalleissa.

– Jos pääset itse autosta ulos parkkipaikalla, me mahdumme pesemään auton siellä, kertoo UpSteamin Suomen maajohtaja Jarno Lehtimäki

Käytännössä yrityksen pesumestarit kulkevat pesuvälinereppu selässä polkupyörällä asiakkaiden luokse.

– Auton Express-ulkopesu kestää 20 minuutista pariin tuntiin, riippuen auton likaisuudesta. Pesu tehdään sinä aikana, kun auto on pysäköity, joten se ei vie asiakkaan aikaa, Lehtimäki kertoo.

Yrityksen mukaan auton pesuun riittää vain yksi litra vettä.

– Käytämme vedettömässä autopesussa erityistä polymeereja sisältävää ja biohajoavaa pesuainetta, joka irrottaa lian ja muodostaa suojaavan kalvon lian ja auton maalipinnan välille. Sen jälkeen lika voidaan poistaa turvallisesti pyyhkimällä mikrokuituliinoilla. Likaa ei siis hierota auton pintaan vaan sen kerätään erikoistekniikalla mikrokuituliinaan, Lehtimäki kertoo.

Vedetön autopesu kuluttaa noin 300–400 kertaa vähemmän vettä tavalliseen autopesulaan verrattuna, yritys kertoo.

– Pesuainetta tai likaa ei pääse maahan, koska se kerätään pyyhkeiden sisään ja otetaan mukaan, yritys lupaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Tallinna24-sivusto.