Seksikauppa selvitti: Tämä seksikäs ele saa suomalaisten pään pyörälle – miehet kiinnittävät huomion eri paikkaan kuin naiset

Joka kolmas suomalainen arvioi säännöllisesti muiden ihmisten seksikyyttä, selviää seksikauppa Kaalimadon tekemästä tutkimuksesta. Suomalaisilta kysyttiin, mitä ominaisuuksia he pitävät seksikkäimpänä.

Lähes puolet suomalaisista liputtaa seksikkään katseen puolesta, mutta naisilla ja miehillä seksikkäimpien ominaisuuksien kärkikahinoissa kilpailevat varsin erilaiset asiat.

Kolme seksikkäintä ominaisuutta ihmisessä ovat suomalaisten mielestä katse (45%), hymy (39%) sekä luotettavuus (37%). Naisiin (51%) katse vetoaa selvästi paremmin kuin miehiin (38 %), mutta miehet (42 %) pitävät sen sijaan hymyä seksikkäimpänä ominaisuutena.

– Syy siihen, miksi hymy ja katse nousevat kaikilla ihmisillä seksikkäiden ominaisuuksien kärkeen, on hyvin luonnollinen. Hymystä välittyy ystävällisyyttä, empaattisuutta ja positiivista elämän asennetta, ja katseesta puolestaan läsnäoloa, yhteyttä ja turvallisuutta. Kaikki nämä asiat ovat tärkeäitä ihmisten välisessä kanssakäymisessä ja siksi ne ovat yleismaailmallisesti vetovoimaa ja kiinnostusta herättäviä ominaisuuksia, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Tutkimuksesta voi päätellä myös sen, mitkä ominaisuudet lisäävät vetvoimaa.

Suomalaisiin naisiin vetoaa erityisesti luotettavuus (44 %), läsnäolo (43 %), huumorintaju (41 %) ja itsevarmuus (37 %). Vajaa kolmannes naisista pitää myös uskollisuutta seksikkäänä ja yli neljännes kertoo syttyvänsä äänestä.

Suloisuutta piti vetovoimaisena ominaisuutena alle kymmenen prosenttia naisista. Miehiin suloisuus kuitenkin tepsii suuremmalla todennäköisyydellä. Yli kolmannes miehistä oli tätä mieltä.

– Naiset hakevat yleensä miehiä monimutkaisempia merkityksiä kiinnostuessaan toisesta henkilöstä, joten pelkät ulkoiset ominaisuudet eivät välttämättä riitä herättämään naisen kiinnostusta. Tutkimustulokset kertovat ennen kaikkea tämän hetkisestä arvomaailman muutoksesta, jossa parisuhdetta ylläpitävät syvemmät arvot, kuten pysyvyys ja luotettavuus, ovat yhä ihaillumpia ominaisuuksia toisessa ihmisessä. Nykypäivänä naiset tulevat myös toimeen omillaan, joten kumppaniehdokkaan varakkuus ei merkitse naisille samalla tavalla kuin joskus ennen, Lavikainen kertoo.

Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut