Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sarjakuristaja Penttilä määrättiin mielentilatutkimukseen

Helsingin hovioikeus päätti perjantaina, että sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän mielentila tutkitaan.

Kyseessä oli oikeudenkäyntiin liittyvä välituomio.

Hovioikeus katsoi perjantaina antamassaan ratkaisussa, että on syytä selvittää, miten Penttilän persoonallisuudessa todetut tai hänellä muutoin havaitut piirteet vaikuttavat kykyyn säädellä käyttäytymistä ja ymmärtää tekonsa tosiasiallinen luonne ja oikeudenvastaisuus.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännytPenttilän pyynnön mielentilansa tutkimisesta. Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että koska murha-tuomio on oikeusasteikon ankarin mahdollinen, on teon laatu, vakavuus ja sen suhde Penttilän rikoshistoria huomioon ottaen mielentilan tutkiminen on perusteltu.

Käräjäoikeus tuomitsi viime elokuussa Penttilän elinkautiseen murhasta. Tuomittu valitti tuomiosta hovioikeuteen. Puolustus myönsi tapon, mutta ei murhaa.

Tuorein henkirikos tuli ilmi toukokuussa 2018. Poliisi kertoi ottaneensa miesepäillyn kiinni prostituoidun naisen asunnolta Alppiharjusta.

Hovioikeus käsittelee myöhemmin sitä, pysyykö käräjäoikeuden tuomio murhasta eli elinkautinen vankeurangaistus voimassa.