Seuraava tangokuningatar ja tangokuningas valitaan tästä joukosta – lue, mitä he voittajina lupaisivat

Kari Martiala

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa selvisivät lauantaina järjestettävään finaaliin kolme mieslaulajaa ja kolme naislaulajaa: nokialainen Pasi Kivimäki, 45, haapaveteläinen Johannes Vatjus, 38, nummelalainen Juha Pirinen, 40, porvoolainen Mervi Kovero, 38, lappeenrantalainen Silla Pöyry, 18, ja seinäjokelainen Pirita Niemenmaa, 34.

Tangotuomariston mukaan tämän vuoden finaalin karsintaan osallistuneiden kilpailijoiden taso oli erittäin korkea, ja tangomatkan aikana he ovat jokainen selvästi kehittyneet laulajina ja esiintyjinä.

Pasi Kivimäki, jos sinut valitaan Tangokuninkaaksi lauantaina, minkälaisen kuninkaallisen tanssiyleisö sinusta saa?

– Tanssiyleisö saa minusta työlleen omistautuvan kuninkaallisen, joka esittää monipuolista ja erittäin tanssittavaa tanssimusiikkia siitä nauttien. Ihmisläheisen nöyrän palvelijan tanssiyleisölle.

Juha Pirinen, minkälaiset odotukset sinulla on tangovuodelle kuninkaallisena?

– Vähäuniset... no vitsivitsi. Se on minulle hyppy tuntemattomaan, kotikylän karaokebaarista keikkalavoille. En osaa odottaa mitään, sitten sen näkee, jos näkee.

Pirita Niemenmaa, mitä kuninkaallisen titteli sinulle merkitsisi?

– Se merkitsee minulle todella paljon. Se on lapsuuden unelma ja jos sen toteutan, voin itsekin sanoa kenelle vaan: usko unelmiin!

Silla Pöyry, minkälaisen kuninkaallisen tanssiyleisö sinusta saa?

– Tanssiyleisö saa minusta raikkaan ja samalla perinteitä kunnioittavan, tummalla äänellä varustetun nuoren naisen.

Mervi Kovero, mitä kuninkaallinen titteli sinulle merkitsee?

– Paljon. Tulevaisuutta rakastamani työn parissa. En näe mitään sen upeampaa kuin tehdä tätä työtä tangokuningattarena ja kantaa näin upeaa meriittiä matkassa koko loppuelämän. Kyyneleet tulee silmiin, kun edes ajattelee asiaa.

Mitä odotuksia sinulla on tangovuodelle kuninkaallisena?

– Odotan paljon upeita uusia kohtaamisia tanssilavoilla, konserteissa, vanhainkodeissa, kaduilla. Paljon laulua, iloa ja onnen kyyneleitä ja hyvää mielen tuomista ympärille. Sanoin kuvaamattoman ikimuistoista vuotta musiikin parissa.

Tangolaulukilpailun tuomariston rooli oli tänä vuonna vain neuvoa-antava ja finalistit ratkaistiin Seinäjoen Kisa-Areenalla paikalla olleen yleisön keskuudessa järjestetyssä puhelinäänestyksessä.

Ensi lauantaina samassa paikassa järjestettävässä finaalissa päätösvalta palaa tuomareille ja he valitsevat tanssikansalle uudet kuninkaalliset.

Tangotuomaristossa ovat tänä vuonna Tangokuningas Jari Sillanpää, laulaja Katja Kätkä, kansanedustaja Kike Elomaa, musiikkitoimittaja Tarja Närhi sekä tuomariston puheenjohtajana Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki

Suoran tangolaulukilpailulähetyksen juonsivat tv:stä tutut Ismo Jokinen ja Lola Odusoga

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.