Ravintolan henkilökunta oppi tunnistamaan sarjasyömärin – ehti silti huijata 2 kertaa ruoat ja juomat

Sarjasyömärinä tunnettu mies vieraili viime vuonna ainakin kaksi kertaa Helsingin keskustassa sijaitsevassa Raffaellossa, joka tänä vuonna vaihtoi nimensä Amarilloksi. Jussi Vehkasalo

Sanna Jompero

Yksi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa ehdottoman vankeustuomion saaneen syömärin valitsemista ravintoloista on Helsingin keskustassa sijaitseva Raffaello, joka vaihtoi keväällä nimensä Amarilloksi.

Mies vieraili viime vuonna ravintolassa ravintolajohtaja Roope Kämpin mukaan kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla mies ehti tilata annoksensa, sillä tilauksen vastaanottanut ei tunnistanut häntä, vaikka moni henkilökunnasta miehen jo tunnistikin.

– Myöhemmin muu henkilökunta oli tunnistanut, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Moni Raffaellon työntekijä oppi tunnistamaan hänet kasvoilta, Kämppi ynnää.

Poliisi ohjeisti henkilökuntaa, miten tulee toimia, mikäli mies ilmestyy paikalle.

– Poliisi antoi aikoinaan ohjeen, että jos hän tulee ravintolaan, täytyy soittaa heti hätäkeskukseen, Kämppi jatkaa.

Molemmilla kerroilla ravintola soitti paikalle poliisit, kun mies oli saapunut ravintolaan.

Miehen sanotaan suosineen erityisesti Amarillo-ravintoloita.

Helsingin Uutiset kertoi keskiviikkona (10.7.) sarjasyömärin uusimmasta tuomiosta Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vuonna 1968 syntyneen miehen neljäksi kuukaudeksi ja 20 päiväksi vankilaan. Tuomio on ehdoton.

Mies ehti kevään ja alkukesän aikana vierailla Helsingissä, Vantaalla ja Hyvinkäällä sijaitsevissa ravintoloissa. Mies myönsi syytteet.

Ravintolajohtaja Kämpin mukaan vastaavanlaisia tapauksia, että asiakas jättää laskun maksamatta, tapahtuu hyvin harvoin. Sen sijaan tapauksia, joissa asiakas unohtaa maksaa laskun, tapahtuu silloin tällöin.

– Eivät ne päivittäisiä ole, mutta kyllä niitä aina silloin tällöin sattuu. Se on inhimillistä. Aika usein asiakkaat ovat jälkikäteen yhteydessä ja tulevat maksamaan laskun sitten myöhemmin, Kämppi kertoo.

Sarjasyömärinä tunnettu mies tuli vuosien aikana ympäri Suomea sijaitsevissa ravintoloissa tutuksi siitä, että hän ei maksanut ravintolassa laskuaan. Kuvio meni aina saman häikäilemättömän kaavan mukaan: Mies saapuu tasokkaaseen ravintolaan, tilaa ruokaa sekä juomaa ja ilmoittaa ruokailun päätteeksi, ettei hänellä ollut aikomustakaan maksaa laskua.

Niin sanotun "juoksulounaan" sijaan mies jäi henkilökunnan kanssa odottamaan poliisien saapumista paikalle. Näin toimimalla hän myös itse edisti poliisien työtä, kun tekijä oli heti tapahtuneen jälkeen poliisin tiedossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut