Tänään räpsyy! Nyt toimii ensimmäinen jäljittävä nopeusvalvontakamera – tällä aikataululla loput kamerat tulevat käyttöön

Ensimmäinen nykyaikaisella tutkatekniikalla varustettu nopeusvalvontakamera otettiin käyttöön tänään 6-tiellä Kouvolassa.

Poliisi ei kerro, paljonko kamera on tänään räpsynyt.

– Emme kerro määriä sen tarkemmin. Kameraan ylinopeutta ajaneet saavat sakon postitse parin päivän sisällä, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta.

16 käyttökuntoista kameraa on asennettu kuutostielle ja 23 käyttökuntoista kameraa nelostielle. Kaksi tolppaa on myös tulossa Mechelininkadulle Helsinkiin ja yksi Oulun keskustaan.

– Kun kuutostien kameran toimivuus saadaan varmistettua, valvontaa voidaan laajentaa myös nelostielle, Ihalainen kertoo.

Poliisi ei aio jatkossa tiedottaa uusien kameroiden käyttöönotosta.

– Emme rupea ilmoittelemaan niistä enää sen tarkemmin. Loput kamerat voidaan ottaa käyttöön pikaisellakin aikataululla ja viimeistään heinä- ja elokuun vaihteeseen mennessä, Ihalainen kertoo.

Helsingin Mechelininkadun kameroiden asennus tosin on vielä kesken, eivätkä ne ole vielä toistaiseksi tulossa käyttöön, Ihalainen kertoo.

Näin uusi jäljittävä peltipoliisi toimii

Uudet kameratolpat mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tracking radar -tutkatekniikalla. Tutka seuraa kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä. Sen toimintaa ei voi välttää jarruttelemalla, kuten nykyisten peltipoliisien kohdalla, jotka mittavat nopeutta teihin upotettujen antureiden avulla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut