Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lippakioskin väki maalasi sateenkaarilogon piiloon ja palautti viinanmyynnin Karhupuistoon

Menneinä vuosikymmeninä Kallion Karhupuisto tunnettiin alueena, jossa myytiin pimeää viinaa. Poliisi joutui puuttumaan siihen vielä ainakin 1980-luvulla. Sittemmin puisto on siistiytynyt. Näyttävät kukkaistutukset kutsuvat rentoutumaan.

Nykyään yksi Karhupuiston vetonauloista on nostalginen lippakioski, jossa on toiminut juhannuksen jälkeen uusi jäätelö- ja viinibaari.

– Nyt viinanmyynti on palannut Karhupuistoon, riemuitsi helsinkiläinen Marko Pulkkinen, joka pysähtyi viime keskiviikkona kahville lippakioskille.

– Täällä voisi istua iltaakin, koska anniskeluajat ovat pitkät, Pulkkinen sanoo.

Way Ice Cream & Wine Barin yrittäjiin kuuluva Lauri Pipinen sanoo, että anniskeluluvat olivat heidän ehtonsa tarjouskilpailussa.

– Ihmiset hakeutuvat kesäpäivänä paikkoihin, jossa on tarjolla olutta ja viiniä. Fakta on, että sillä tehdään myyntiä ja se mahdollistaa myös pidemmät aukioloajat, Pipinen kertoo.

Lippakioski on samaa yritystä tien toisella puolella olevan Way Bakery -leipomon kanssa. Sitä avatessaan Pipinen tutustui alueen historiaan. Hän sanoo, että viereiset Matti Heleniuksen ja Alli Tryggin puistot luovat mielenkiintoisen kontrastin Karhupuiston kostealle maineelle.

– Puistot on nimetty raittiusaktivistien mukaan, hän kertoo.

Karhupuistossa myynti keskittyy mietoihin viineihin ja käsityöläisoluisiin. Tiskillä on myös pullo jaloviinaa.

– Se jäi yli joulun Tuomaan markkinoilta, jossa teimme glögiä. Lippakioskia on tarkoitus pitää auki kesän jälkeen erikoistilaisuuksia, kuten rapujuhlia, joulua ja laskiaista varten.

Lippakioskin myydyin tuote on jäätelö.

– Pehmiksen voi tuunata esimerkiksi siemenillä, kuivatuilla kukilla ja leipomon hapanjuuricrumblella.

Aikaisemmin lippakioskissa toimi Bear Park Cafe. Kahvila liputti seksuaalivähemmistöjen puolesta sateenkaarilipuin ja maalauksin.

Uusilla yrittäjillä oli aikomus jättää sateenkaarimaalaus seinään, mutta suojeltuun kioskiin ei sallita maalauksia eikä kylttejä.

– Kaupunki toimitti oikeansävyiset maalit, jolla maalasimme kioskin uudestaan. Myös edellinen yrittäjä toivoi, että se maalattaisiin piiloon, kenties tuomaan eron, että kioskilla toimii nyt uusi ja eri yritys, Pipinen kertoo.