Helsinkiin on tulossa jopa 3 kauppaa, joissa ei ole lainkaan myyjiä – Yrittäjä: "Tavoitteena 100 myymälää"

Nesteen ensimmäinen myyjätön kauppa sijaitsee Vantaan Tammistossa. Easy Deli -konseptin omistaja Jukka Peltoniemi on tyytyväinen moduulikaupan toimivuuteen. Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Muutama vuosi sitten lanseerattuja moduulikauppoja on pystytetty Suomeen varsin vähän. Tällä hetkellä myymälöitä on kaksi.

Koko maan ainoat ilman henkilökuntaa toimivat automaattikaupat sijaitsevat Vantaan Tammistossa ja Lahdessa.

– Kasvu on ollut hitaampaa kuin etukäteen odotimme. Suurin pettymys on ollut se, että isot kauppaketjut eivät ole vielä innostuneet tästä konseptista, myöntää Rivender Oy:n toimitusjohtaja Juha Pennanen

Rivenderon moduulikauppajärjestelmän valmistaja, jonka tavoitteena on luoda standardi automaattiselle myymälälle. Yrityksen tavoitteena on rakentaa Suomeen 50–100 referenssikauppaa.

Juha Pennasen mukaan oivallinen hetki automaattikauppojen verkoston kasvulle olisi ollut muutama vuosi sitten, kun Kesko osti Suomen Lähikauppa Oy:n.

– Silloin puolet Siwoista suljettiin ja toinen puoli muutettiin K-marketeiksi. Sulkemisten sijasta Kesko olisi minun mielestäni voinut hyvinkin kokeilla moduulimyymälöiden tuomista paikalle.

Pennanen ideoi mielellään moduulikaupoille tulevaisuuden käyttötarkoituksia.

– Automaattikaupassa voidaan aivan hyvin myydä vaikkapa kirjoja.

– Se voidaan myös sijoittaa esimerkiksi jättikokoisille rakennustyömaille – ja tällöin lokeroihin voitaisiin laittaa myyntiin esimerkiksi työkäsineitä ja suojalaseja, Pennanen visioi.

Hän on myös vakuuttunut rauhallisen alun jälkeen avautuvista hyvistä tulevaisuudennäkymistä.

– Olen melko varma siitä, että ennen vuodenvaihdetta Helsingin seudulla nähdään pari-kolme uutta moduulikauppaa. Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä.

Rivender tähyää myös Baltian markkinoille: Virossa, Latviassa ja Liettuassa on jo kiinnostuttu moduulimyymälöistä.

Neste on innostunut kokeilemaan kaupankäyntiä Vantaan Tammistossa, jossa viime joulukuussa avattiin kylmähuoltoaseman yhteyteen maan ensimmäinen Easy Deli -myymälä.

Kokemukset kaupan sujuvuudesta ovat olleet rohkaisevia.

– Myymäläkonsepti on otettu hyvin vastaan, ja päivittäin kaupan asiakkaita on ollut useita kymmeniä, kertoo Easy Deli -konseptin omistaja Jukka Peltoniemi

Peltoniemenmukaan on mahdollista, että Neste ottaa pääkaupunkiseudulla käyttöön muutaman uuden moduulimyymälän jo ensi vuoden puolella.

– Päätöksiä emme ole vielä tehneet, sillä pilottijakso on yhä käynnissä ja nyt keräämme asiakkailta palautetta.

Hän korostaa, että moduulikaupan ei ole tarkoitus syrjäyttää Nesteen perinteisiä palveluasemia.

– Siihen ei ole mitään tarvetta, vaan moduulikaupat päinvastoin täydentävät huoltoasemaketjuamme.

Yksi selvimmistä kilpailuvalteista on tuotevalikoiman laajuus.

– Tarjolla on yhteensä 160 erilaista tuotetta. Emme ole halunneet lähteä pelkästään kahvi-, patukka- ja limsalinjalle, vaan tarjolla on myös esimerkiksi sellaisia ruoka-annoksia, joita voi ottaa mukaan ja lämmittää vaikkapa mökillä, Peltoniemi kertoo.

Easy Delissä on myytävänä myös muutamia autonhoitotarvikkeita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut