Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hyppymestari mokasi pahoin, kun Peetu ja Ville putosivat ensimmäiseen benji-hyppyynsä: näin nuorukaiset kertovat kauhunhetkistään – "Oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen kerta"

Parikymppiset hyvinkääläiset Peetu Karhu ja Ville Voutilainen säikähtivät kuollakseen lauantai-iltana Wanaja Festivalilla Hämeenlinnassa, kun halusivat kokeilla benji-hyppyä ensimmäistä kertaa elämässään. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

– Nousimme Peetun kanssa koriin ja lähdimme nousemaan taivasta kohti. Jännitti niin, että puristin kaidetta rystyset valkoisina, Voutilainen kertaa lauantai-illan festaritapahtumia.

Hyppymestari pyysikin Voutilaista päästämään kaiteesta irti, kun hän puristi kaikin voimin.

– Ylhäällä luvan saatuamme putosimme ohjeiden mukaisesti toisia halaten, Karhu muistelee.

Nuoret tippuivat kuitenkin nopeasti, vain noin metrin pudotuksen jälkeen, valjaiden varaan. Joustamaton turvaköysi ei helpottanut ollenkaan pudotusta.

Hyppymestari oli unohtanut irrottaa turvaköyden, joka oli kiinni kummassakin hyppääjässä.

Köysi löi vasten Karhun kasvoja, ja hänen mukaansa katkaisi jänteen ylähuulesta. Neuvokkaat nuoret miehet ottivat taksin ja ajoivat Hämeenlinnan sairaalaan.

Poikien mukaan olisi ollut kiva, jos hyppyjen järjestäjä olisi maksanut taksin.

– Kun he Hämeenlinnan sairaalassa kuulivat, että olemme festarivieraita, he eivät tutkineet meitä enempää, Voutilainen toteaa tilanteesta yllättyneenä.

– Tyttöystäväkin oli siitä ihmeissään, hän lisää.

Särky ei kuitenkaan hellittänyt, joten he päättivät käydä vielä Hyvinkään sairaalassa tarkastettavana.

– Hyvinkäällä meidät kuvattiin ja otettiin muutenkin vakavasti, Karhu kehuu Husin toimintaa.

– Lääkäri sanoi, että meidän köyden varaan putoamisen tärähdys vastaa kolmen metrin pudotusta maahan, Voutilainen sanoo.

Peetu Karhu opiskelee Jyväskylässä rakennusinsinööriksi, mutta asuu kesän Hyvinkäällä. Myös Hyvinkäällä asuva Ville Voutilainen työskentelee rakennusalalla.

Iltalehti uutisoi aiheesta ensimmäisenä, ja heidän juttunsa mukaan benji-yrittäjä on pahoillaan tapahtuneesta. Jutussa kerrottiin myös, että pojat saivat epäonnistuneen hypyn jälkeen rahat takaisin ja yritys oli ollut heihin yhteydessä ja luvannut ilmaisen uusintahypyn.

Benji-hyppyihin hyvinkääläiset kaverukset eivät kokemustensa jälkeen aio enää mennä.

– Tuo oli kyllä meille ensimmäinen ja viimeinen kerta, nuoret miehet sanovat kuin yhdestä suusta.