Poliisi ohjeistaa asuntomurtojen varalle: Älä tee tätä virhettä

Hyvä ennakointikaan ei aina pidä varkaita poissa, muistuttaa poliisi. Tuire Punkki

Tiina Örn

Kesäkuun loppuun mennessä on tänä vuonna ilmoitettu Itä-Uudenmaan poliisille yhteensä 134 varkautta tai törkeää varkautta, jotka ovat kohdistuneet asuntoihin.

Poliisi tiedottaa, että asuntovarkaat voivat käydä, vaikka asukkaat olisivat lomalle lähtiessään huolehtineet ovien ja ikkunoiden hyvästä lukituksesta ja koti olisi jätetty asutun näköiseksi. Aina ei auta sekään, että naapurien kanssa on sovittu, että he pitävät kotia silmällä. Varkaat voivat käydä, vaikka asukas ei olisi kertonut sosiaalisessa mediassa sanallakaan lomastaan tai poissaolostaan.

Asuntomurtojen ennalta estämiseen voi kuitenkin itse vaikuttaa. Hälytysjärjestelmät ovat hyvä lisäsuoja, ja hämärä- ja liikekytkimetkin ovat tänä päivänä kohtuullisen edullinen keino suojata koti ja tehdä asunto ja pihapiiri asutun näköiseksi.

Mikäli koti on joutunut murron kohteeksi, poliisi muistuttaa, ettei asuntoa tulisi siivota ennen kuin poliisi on käynyt tekemässä tutkintansa.

– Ensimmäisenä (murron huomattuaan) saattaa tulla mieleen ajatus, että alkaa siivota murtautujien jälkeensä jättämää kaaosta, mutta sitä ei kannata tehdä, etteivät mahdolliset todistusaineistot tuhoudu, muistuttaa tiedotteessa rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut