11-vuotiaan tytön toive toteutuu – pääsee ensi kertaa elämässään herkuttelemaan irtokarkeilla kauppiaan karkkitempauksen ansiosta

Esimerkiksi keliaakikolle ja allergikoille irtokarkit ovat hankalia. Kun samalla kauhalla otetaan kaikkia tuotteita, pääsee allergeeneja niihinkin tuotteisiin, joita he muuten voisivat syödä. Kuvituskuva. Petri Rautio

toimitus

Päivölän Citymarketin kauppias Olli Pehkonen jakoi torstaina kauppansa Facebook-sivuilla kuvan kesäkuussa saamastaan asiakaspalautteesta.

Palautteessa kerrottiin 11-vuotiaasta tytöstä, joka ei ole koskaan keliakin takia saanut irtokarkkeja. Tyttö toivoisi omaa, gluteenittomien irtokarkkien osastoa, koska tavallisessa hyllyssä olevien kauhojen mukana siirtyy vehnäpölyä myös gluteenittomiin karkkeihin. Palautteessa kerrotaan, että tyttö aikoo mennä Jyväskylään, koska siellä on gluteenittomien karkkien osasto. Pehkonen kuitenkin kirjoittaa päivityksessään kuulleensa, ettei Jyväskylässäkään ole enää gluteenittomien karkkien osastoa.

Pehkonen halusi järjestää tytölle oman gluteenittomien karkkien ostohetken ja etsi sitä varten tyttöä Facebookissa. Päivitys keräsi nopeasti paljon huomiota ja palautteen jättäjä löydettiin.

Kommenttiketjussa ehdotettiin lukuisia eri toimenpiteitä, joilla irtokarkkiosastosta voisi tehdä myös keliaakikoille ja allergisille sopivan. Päivityksen seurauksena Pehkonen aikoo järjestää Päivölän Citymarketissa keliaakikoille suunnatun pop up -irtokarkkitapahtuman.

Keliaakikoilla on mahdollisuus erilliseen irtokarkkishoppailuun myös Seinäjoen FilmTownissa.

– Mielestäni jokainen ihminen on oikeutettu herkutteluun ja meidän on mahdollista toteuttaa keliaakikkojen shoppailu Seinäjoen FilmTownilla vaivattomasti, kertoo myymäläpäällikkö Jenni Pöytälaakso

Pöytälaakso kertoo, että irtokarkkeja tilatessa pyritään siihen, että niitä olisi aina niin sanotusti varalla useampi laatikko. Keliaakikon tullessa ostoksille hänelle haetaan puhdas kauha ja avataan koskemattomat laatikot. Kaikki saatavilla olevat gluteenittomat karkit ovat tällöin keliaakikon valittavissa.

– Meiltä löytyy noin sata gluteenittomaksi merkittyä karkkivaihtoehtoa, joten varmasti löytyy jokaiselle jotain, Pöytälaakso kertoo.

Pöytälaakso kuitenkin suosittelee keliaakikoita ajoittamaan irtokarkkiostokset maanantain ja torstain välille, jotta vuorossa olevasta työntekijästä olisi eniten apua, viikonloput kun ovat kaikkein kiireisintä aikaa.

Pöytälaakso ei tiedä, onko käytäntö sama myös muissa FilmTownin myymälöissä.

– Meidän linjaus on se, että jokaisen kuuluu saada herkutella vaivattomasti.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut