Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tulevat asukkaat rakennuttavat itselleen kerrostalon Sompasaareen – taloon myös ravintola ja 100-paikkainen terassi

Sompasaareen ryhdytään vuoden lopussa rakentamaan ryhmärakentamiskohdetta. Kyseessä on kerrostalo, jota asukkaat ovat olleet mukana suunnittelemassa.

Taloon on tulossa 49 asuntoa. Asuntojen varaaminen käynnistyi kesäkuun alussa. Talo valmistunee keväällä 2021 ja se rakennetaan Hitas-ehdoin. Tontin omistaa Helsingin kaupunki.

Sompasaaren ryhmärakentamistaloa on ollut suunnittelemassa kymmenestä asuntokunnasta koostuva asukkaiden kehittäjäryhmä.

Asukkaat ovat olleet vaikuttamassa muun muassa sisämateriaaleihin, rakennuksen laatutasoon ja yhteisten tilojen suunnitteluun. Myös muut asukkaat ovat saaneet olla vaikuttamassa yksityiskohtiin, kuten pintamateriaaleihin ja pohjaratkaisuihin. Talosta tulee savuton.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Fira, jonka vastaavanlainen toinen ryhmärakentamiskohde valmistui Jätkäsaareen maaliskuussa.

Helsingin Uutiset kertoi huhtikuussa (HU 23.4.) Sompasaareen valmistuvasta Helsingin ensimmäisestä savuttomasta korttelista

Ryhmärakennuttaminen on yhteisöllistä asumista, eikä asukkaiden osallistuminen projektiin ei pääty suunnitteluun.

– Asukkaat tuntevat toisensa jo ennen muuttoa ja pääsevät seuraamaan projektia myös rakentamisen aikana. Fira järjestää asukkaille tapaamisia, joissa kerrotaan hankkeen etenemisestä. Tapaamisissa tulevat asukkaat saavat myös mahdollisuuden tutustua toisiinsa, toteaa Firan Verstas-päällikkö Mika Karkulahti

Asuntojen lisäksi taloon on tulossa ravintolatila ja satapaikkainen terassi.

Hitas on kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutasoa säätelevä järjestelmä, jonka tarkoituksena on tarjota kohtuuhintaisia asuntoja. Tontin maanvuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokrat tarkistetaan vuosittain.

Muokattu 3.7. otsikon sanamuoto.