Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen veistävät huumoria nyt suomalaisista remppareiska-pariskunnista – "Tippa tulee linssiin"

Remontointi ei aina suju kuin laulaen. Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen ovat elokuvan Se mieletön remppa pääpari. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Nummelassa remontoitiin kunnolla toissa viikolla, jolloin Solar Filmsin ja Don Filmsin uutuskomedian Se mieletön remppa -työryhmä poikkesi paikkakunnalle. Elokuvan päärooleissa esiintyvät Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen nähdään yhdessä valkokankaalla ensimmäistä kertaa. Kuvauspaikaksi Vihti valikoitui, koska se vastasi kriteerejä.

– Haimme aitoa suomalaista viihtyisää mestaa, joka olisi motarin varrella. Löysimme myös juuri oikeanlaisen alkuperäisessä kunnossa olevan talon Nummelasta, jota etsimme pitkään, selvitti elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen.

Mustonen tunnetaan menestyskomedioiden Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit ohjaajana. Se mieletön remppa kuvataan Suomessa 11.6. – 20.6. ja Virossa 24.6. – 25.7.2019.

Hedberg on käynyt Nummelassa aiemmin Grillit huurussa -tv-ohjelman ja stand up -keikkojensa takia. Uutuuskomediassa hän näyttelee aviomiestä, joka yhdessä vaimonsa kanssa remontoi taloa – ja yrittää saada lasta.

– Elokuvassa saan näytellä mahdollisimman normaalia henkilöä, se on oikein kivaa. Kaiken töppäilyjen keskelle mahtuu myös hyvin liikuttavia hetkiä, jolloin tippa tulee linssiin, Hedberg sanoi kuvaustauolla.

Elokuvassa käsitellään monia suomalaisia koskettavia stressitekijöitä; remontointia, parisuhdetta sekä muita ihmissuhteita.

– Remontoinnista varmasti hyvin moni katsoja saa tartuntapintaa. Pääpari perii unelmiensa talon, joka vaatii ” vain ihan pikkasen laittoa” ja tietysti asenne on, että kaikki tehdään itse, tuottaja Aleksi Hyvärinen kuvaili elokuvan juonta.

– Lopulta pari tajuaa mikä on tärkeää elämässä, seinät ympärillä vai jokin muu.

Kiti Kokkonen kertoo remontoineensa uusinta kotiaan, joten kokemusta aiheesta on myös elokuvan ulkopuolella.

– Elokuvasta tulee hauska!

Nummela on Kokkoselle tullut tutuksi nuorena aikuisena, jolloin hänen äitinsä puolisoineen vuokrasi Veikkolasta mökkiä useana kesänä.

– Silloin tuli pyörittyä Nummelassa paljonkin. Täällä oli joku tosi hyvä donitsimesta, näyttelijä tuumi nauraen.

Kokkonen kehuu vastanäyttelijäänsä Hedbergiä.

– Sami on uskottava ja hauska, todella hyvä näyttelijä. Kuvaukset ovat sujuneet tosi kivasti, ainakin toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, Kokkonen tuumasi elokuvan viidentenä kuvauspäivänä.

Kokkosen roolihahmon anoppia näyttelee Jussi-patsaalla kahdesti palkittu näyttelijä Rea Mauranen, 70.

– Sami ja Kiti ovat tosi kivoja tyyppejä, meillä on ollut oikein hauskaa. Pakko kuitenkin todeta, että kuvauspäivät ovat rankkoja. En ole enää 40, 50 tai edes 60 vuotta, vaan jumakauta, 70! Mauranen sanoi ja purskahti hersyvään nauruun.

– Vuorosanojen opetteluun menee aikaa enemmän.

Elokuva on Solar Filmsin ja Don Filmsin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan tuottavat Aleksi Hyvärinen, Jukka Helle ja Markus Selin Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Atle Antonsenin ja Arild Fröhlichin menestyskomedian pohjalta Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen Tuottaja Aleksi Hyvärinen iloitsee elokuvasta ja uudesta yhteistyöstä.

– Tätä leffaa on rakennettu pitkään, ja olemme Tanelin kanssa todella innoissamme yhteistyöstä Solar Filmsin kanssa. Muutenkin meillä on nyt koossa maan kovimmat komediantekijät.

– Kiti ja Sami ovat aivan mieletön pääpari. Luvassa on hillitön määrä yhteistä kemiaa ja energiaa valkokankaalle.

Se mieletön remppa

Maija ja Jalmari ehtivät jo luulla onnen potkaisseen, kun Maija perii haaveidensa puutalounelman tuntemattomalta tädiltään. Tämä uusi unelmakoti vaatii ”pientä” remppaa. Monen monituista kommellusta ja kirjavien remppamiesten visiittiä vaaditaan, että talo vihdoin saa arvoisensa käsittelyn – ja kun Maija vielä päättää, että juuri nyt on optimaalinen hetki myös yrittää parin ensimmäistä lasta, on kaikkien aikojen remonttisoppa valmis.

Suomen elokuvasäätiö tukee elokuvan tekoa 720 000 eurolla. Elokuvan budjetti on 1 805 000 euroa.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tekemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.