Ministeriö selvittää taksialaa riivaavat ongelmat – puuttuu niihin uusilla laeilla

Liikenne- ja viestintäministeriö Traficom aikoo selvittää viime kesänä uudistuneen taksisääntelyn vaikutuksia. Työtä tehdään alan ongelmien korjaamiseksi ja lainsäädännön uudistamiseksi.

– Hallituksen tavoitteena on varmistaa, että taksipalvelut ovat laadukkaat, turvalliset ja vastaavat käyttäjien tarpeisiin. Haluamme toimia tiedon pohjalta sekä kansalaisia ja taksialaa kuullen, kertoo selvitystyön käynnistänyt liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin

– Lainsäädännön uudistamiseksi tarvitaan kattava ja perusteellinen arviointi nykylain ongelmista. Havaittuihin ongelmiin tullaan puuttumaan, Marin kertoo.

Ministeriön selvitystyö tehdään tänä vuonna yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Selvitysten pohjalta käynnistetään lainsäädäntöhanke epäkohtiin puuttumiseksi.

Taksiliikenteen turvallisuuden edistäminen, harmaan talouden torjunta, alueellisen saavutettavuuden parantaminen ja Kela-taksien kilpailutuskäytännöt on myös kirjattu Rinteen hallitusohjelmaan.

Ministeriö tiedotti asiasta tänään sen jälkeen, kun sääntelystä vapautuneen taksialan ongelmat nousivat otsikoihin. Yle uutisoi, että Verohallinto on huomannut taksialalla lisääntyneitä merkkejä harmaasta taloudesta. Taksiliitto taas julkaisi tänään kyselytutkimuksensa tulokset, joiden mukaan kuluttajien luottamus taksialaa kohtaan on heikentynyt alan vapautumisen myötä.

Uusi liikennepalvelulaki tuli voimaan viime heinäkuussa. Taksiliikenteen uudistukset olivat osa tätä kokonaisuudistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut