Perussuomalaisten johtajavalinnoista tiedetään jo se, että Jussi Halla-aho saa aisaparikseen varmasti naisen – Leena Meri: "Olemme Riikka Purran kanssa molemmat vahvoja naisia"

Kansanedustaja Leena Meri. Arkistokuva. Ari Peltonen / ESM arkisto

Irina Björkman

Kansanedustaja Leena Meri hakee viikonloppuna Tampereella pidettävässä perussuomalaisten puoluekokouksessa puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa. Hänen lisäkseen varapuheenjohtajuutta hakee kansanedustaja Riikka Purra.

– Täytyy myöntää, että hieman kyllä tuleva viikonloppu jännittää, Meri toteaa.

Leena Meri uskoo, että kisa varapuheenjohtajuudesta voi muodostua aika tasaväkiseksi.

– Olemme Riikan kanssa molemmat vahvoja naisia. Yksi tuttu puolueesta jo nauroikin, että pitääköhän hänen arvalla valita meidän väliltä.

Mutta jos jotain eroavaisuuksia pitää eritellä, niin Meri kokee olevansa ennen kaikkea yleispoliitikko.

– Uskon myös, että kokemuksistani niin eduskuntaryhmän puheenjohtajana kuin johtotehtävistä työelämässä olisi hyötyä puolueen varapuheenjohtajan pestissä. Samoin kuin siitä, että olen yrittänyt poliitikkona olla mahdollisimman laaja-alainen ja kiinnostunut niin veropolitiikasta maahanmuuttoon.

Meri on myös mukana kuntapolitiikassa ja viimeisin Meren luottamustoimi on viikon takaa, kun hänet valittiin eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajaksi.

Mutta minkälaisena Meri näkee perussuomalaisten varapuheenjohtajan roolin?

– Ensimmäinen varapuheenjohtaja on tärkeä tuki ennen kaikkea puheenjohtajalle ja edustaa puoluetta ja sen linjauksia. Varapuheenjohtajan on oltava yhteydessä niin puoluekenttään kuin mediaan. Se on työ, jossa ei voi ajatella vastaavansa kyselyihin vasta viikon kuluttua vaan heti. Myös paineensietokyvyn täytyy olla erinomainen.

Meri uskoo, että hän on saanut poliitikon työn paineista erinomaista kokemusta erityisesti 2017 kesän puoluekokouksen jälkimainingeissa.

– Silloin tosiaan tuntui, että meitä lyötiin joka suunnalta, mutta sellaisissakin tilanteissa on säilytettävä maltti ja pysyttävä asiassa.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa valitaan myös puolueelle toinen ja kolmas varapuheenjohtaja sekä uusi puoluesihteeri.

– Erityisesti puoluesihteerin valinta on kiinnostava, sillä siihen on hakenut peräti 12 ehdokasta ja siinäkin lopputulosta on hyvin vaikea ennakoida, Meri kertoo.

Puolueen johto valitaan kaksipäiväisen puoluekokouksen ensimmäisenä päivänä, lauantaina. Ainoastaan puheenjohtajan valinta vaikuttaa etukäteen selvältä, sillä ehdolla on ainoastaan nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Luottoni Jussiin on kova, hän hoitanut työnsä todella hyvin, hänen kanssaan olisi hienoa viedä puoluetta eteenpäin, Meri toteaa.

Mistä kyse?

Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään 29.–30.6. Tampereella. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtajan lisäksi ensimmäinen, toinen ja kolmas varapuheenjohtaja sekä puoluesihteeri.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi on ehdolla kaksi, kolmannen paikkaa havittelee viisi ehdokasta. Puoluesihteeriksi hakee peräti 12 ehdokasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuva: Uimastadionille muodostui heti jono, kävijämäärää voi seurata verkossa – saunat pidetään toistaiseksi kiinni
 2. Koronarajoitukset purettiin vihdoin! – Suosittu kaupunkikeidas otti käyttöön jopa yhteisögrillin
 3. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 4. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 5. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 6. Myllypuron kampusalue paisuu yhä – uudet tilat jopa 800 opiskelijalle
 7. T24: Viron koronavirustilanne: 1 870 tartuntaa, 26 sairaalahoidossa ja 68 kuolemantapausta
 8. Miehen auto takavarikoitiin – poliisi syystä: "Rikoskierteen katkaisemiseksi"
 9. T24: Raparperikuohuviinistään tunnettu virolainen Nudist avaa Telliskiveen vierailukeskuksen ja ravintolan
 10. Terveydenhuollossa laitettiin laskuihin asiakkaiden henkilötunnukset, tietosuojavaltuutettu ärähti
 11. Tutkimus: iso osa suomalaisista uskoo uutisten koronavirusasiantuntijoita
 12. Helsinki International Horse Show'ta ei järjestetä tänä vuonna – "Koko maailmancup-sarja on vaakalaudalla"
 13. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 14. T24: Koronakriisi romahdutti suomalaisten tekemien kiinteistökauppojen määrän Virossa
 15. Matkustajat: Helsinki-Vantaa on paras lentoasema Pohjois-Euroopassa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Trendiravintola joutui yllättävien ongelmien eteen Helsingissä – "Kaikki tiskaavat nyt"
 4. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 5. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 6. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 7. Koronarajoitukset purettiin vihdoin! – Suosittu kaupunkikeidas otti käyttöön jopa yhteisögrillin
 8. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 9. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 10. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 11. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 12. Kuva: Uimastadionille muodostui heti jono, kävijämäärää voi seurata verkossa – saunat pidetään toistaiseksi kiinni
 13. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.