Helsingin Uutiset tavoitti toukokuussa yli miljoona suomalaista – Kevin Lankisen "lukupiiri" yksi kevään ilmiöistä

Helsingin Uutisten verkkopalvelu on kävijämäärältään 7. luetuin sanomalehtien verkkopalvelu Suomessa heti Kalevan jälkeen, kun sanomalehtiin lasketaan myös iltapäivälehdet.

Helsingin Uutiset tavoitti toukokuussa verkossa yli miljoona suomalaista.

Tiedot käyvät ilmi keskiviikkona julkaistuista Fiam-mittauksen tuloksista. Mittauksen mukaan Helsingin Uutisia luki kuukauden aikana 1 135 913 suomalaista.

Mittaus koskee toukokuun liikennettä eli laskee kunkin verkkopalvelun netotetun kävijämäärän kuukauden ajalta. Mittauksessa huomioidaan yhden käyttäjän eri laitteiden käyttö, ja luvussa on tietokoneilla, älypuhelimilla ja tableteilla tapahtuva selain- ja sovelluskäyttö.

Helsingin Uutiset on kasvattanut lukijamääräänsä tasaisesti: vielä vuosi sitten samaan aikaan se tavoitti verkossa 851 411 suomalaista. Miljoonan lukijan rajan lehti rikkoi ensimmäisen kerran viime elokuussa.

– Toukokuussa kasvua siivittivät erityisesti jääkiekon MM-kisat, jotka kiinnostivat myös helsinkiläisiä, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen kertoo.

Ilmiöksi nousi erityisesti Vantaan Korsossa kasvanut, mutta myös HIFK:n paidassa pelannut maalivahti Kevin Lankinen

– Urheilukumppanimme tekemähaastattelu Lankisen lukuharrastuksestanousi kansainväliseksi hitiksi. Hanya YanagiharanPieni elämä -romaania varattiin jutun myötä ennätyksellisen paljon kirjastoistaja sen painos myytiin Suomessa loppuun. Myös kirjailija havahtui asiaan ja muisti Lankista kirjeellä, Tenhunen kuvaa.

Helsingin Uutisten verkkopalvelu on kävijämäärältään 7. luetuin sanomalehtien verkkopalvelu Suomessa heti Kalevan jälkeen, kun sanomalehtiin lasketaan myös iltapäivälehdet. Se onylivoimaisesti luetuin kaupunkilehti verkossa.

Eniten lukijoita on koko maassa iltapäivälehdillä ja Ylellä. Ilta-Sanomilla oli toukokuussa verkossa 3 641 458 ja Iltalehdellä 3 557 647 lukijaa. Kolmanneksi luetuin oli Helsingin Sanomat (3,3 miljoonaa) ja neljäs Ylen uutis- ja ajankohtaissisällöt (3,3 miljoonaa). Yle Areena tavoitti lisäksi 2,4 miljoonaa suomalaista.

Mediatalo Keskisuomalaisen verkkopalveluttavoittivat toukokuussa 60,9 % suomalaisista internetin käyttäjistä.

Myös Etelä-Suomen Median muut lehdet ovat kasvattaneet lukijamääräänsä verkossa.

Pääkaupunkiseudun kaupunkilehdistä Vantaan Sanomat tavoitti toukokuussa verkossa 262 351 ja Länsiväylä 267 225 suomalaista.

Eniten lukijamääräänsä nosti kaupunkilehti Tamperelainen, jota seurasi toukokuussa 326 331 lukijaa. Tavoittavuus on lehden historian paras.

Yhteensä Etelä-Suomen Median lehtien verkkopalveluja käytti toukokuun aikana 2,1 miljoonaa suomalaista.

Etelä-Suomen Median lehdet ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mediatalo Keskisuomalaisen verkkosivustot tavoittivat toukokuussa yli 2,8 miljoonaa kuluttajaa. Verkostomittauksessa olivat nyt ensimmäisen kerran mukana myös keväällä ostetut Kaakon Viestinnän ja ESV Paikallismediat Oy:n sivustot.

Konsernin verkkopalvelut tavoittivat toukokuussa 60,9 % suomalaisista internetin käyttäjistä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut