Tiketiltä vastaisku villinä rehottavaan lippumyyntiin, avaa nyt uudenlaisen palvelun – ”Lippujen trokaaminen vastenmielinen ja epäreilu ilmiö”

Lippukauppa Tiketti avaa turvallisen jälleenmyyntikaupan pääsylipuille.

Pääsylippujen jälleenmyynti ei ole Suomessa laitonta, toisin kuin monessa muussa maassa, mutta kärsii lukuisista lieveilmiöistä, kuten ylihinnoittelusta, olemattomien lippujen myynnistä sekä väärennöksistä.

Osa lippujen kauppaajista myös antaa vääristyneen kuvan lippujen todellisesta saatavuudesta, eikä lipunostajalla ole mahdollisuutta varmistua ostoksensa todellisesta hinnasta ennen maksua.

Uutuuspalvelu on vastaisku villinä rehottaville pääsylippujen kakkosmarkkinoille.Tähän saakka Tiketti on pyrkinyt hillitsemään jälleenmyyntiä kieltämällä sen toimitusehdoissaan, mutta käytännössä ehdon valvonta on mahdotonta.

Uusi lippukauppa on sekä lipunostajalle että myyjälle täysin turvallinen ja luotettava, Tiketti vakuuttaa tiedotteessaan.

LiputOn -palvelussa jokaisen myyntiin laitettavan lipun kelpoisuus tarkistetaan ennen kuin lippua voi myydä. Rahaliikenne myyjän ja ostajan välillä käy palvelun kautta, samoin lippujen toimittaminen.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä toivottaa erittäin tervetulleeksi reiluihin periaatteisiin pohjautuvan lippujen jälleenmyyntikanavan.

– Lippujen trokaaminen ja liputta jääneiden ahdingon hyväksi käyttäminen on vastenmielinen ja epäreilu ilmiö, johon liittyy paljon väärinkäytöksiä ja jopa rikollista toimintaa, Niemelä sanoo.

Hänen mukaansa on ymmärrettävää, että joskus suunnitelmat muuttuvat ja lippu on jäämässä käyttämättä, jolloin sen eteenpäin tarjoaminen voi tulla tarpeelliseksi.

– Nyt se on vihdoin mahdollista turvallisesti, rehellisesti sekä reilusti niin, että lipun aitous on taattu eikä liioiteltu hintakeinottelu ole mahdollista.

LiputOn -palvelu on kehitetty usein loppuunmyytyjen tapahtumien järjestäjien toiveesta, kertoo Tiketin omistaja Mirva Merimaa.

– Palvelu hyödyttää myös tapahtuman järjestäjää, sillä osa lipunmyynnin komissioista maksetaan palvelun kautta välitettävien tapahtumien järjestäjille.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut