Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pk-seudulla asuntovelkaa keskimäärin 142 000 e – summassa huima ero Pohjois- ja Itä-Suomeen

Pääkaupunkiseudun asuntokunnilla on eniten asuntovelkaa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista.

Velkaantumistilastojen mukaan viime vuonna asuntovelallisilla oli velkaa asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa. Pääkaupunkiseudulla summa oli suurin, keskimäärin 142 130 euroa, ja pienin Pohjois- ja Itä-Suomessa, keskimäärin 81 200 euroa.

Suhteellisesti eniten suuria velkoja oli Ahvenanmaalla, missä 12 prosentilla asuntokunnista oli velkaa vähintään 200 000 euroa. Pääkaupunkiseudun ja muun Helsinki-Uudenmaan asuntokunnista näin paljon velkaa oli yhdeksällä prosentilla.

Eniten niin velkaisten määrä kasvoi pääkaupunkiseudulla, viisi prosenttia edellisvuodesta. Keskimääräiset asuntovelat myös suurenivat vain pääkaupunkiseudulla, 1,8 ja Ahvenanmaalla, 0,7 prosenttia.

Viime vuonna kolmanneksella suomalaisista asuntokunnista oli asuntovelkaa. Useimmin sitä oli kahden huoltajan lapsiperheillä, joista 71 prosentilla oli asuntovelkaa. Velan määrä heillä oli keskimäärin 135 770 euroa.