Krista Kososen tytölle tuli prinsessavaihe – HS: Näyttelijä pyysi apua ministeriön tasa-arvoasiantuntijalta

Näyttelijä Krista Kosonen on toistaiseksi hyväksynyt lapsensa konservatiivisuuden. Lapsen ajatusmaailmaa ehtii laajentaa myöhemminkin, Kosonen toteaa. Kauko Marko

toimitus

Vähän aikaa sitten näyttelijä Krista Kosonen, feministivanhempi Helsingin Kruununhaasta, pyysi oikeusministeriön tasa-arvoasiantuntijalta neuvoa tyttärensä prinsessavaiheeseen. Tapauksesta kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien mukaan Kososen kolmivuotiaalla tyttärellä on menossa päiväkodeista tuttu vaihe, jossa lapsi pukeutuu pinkkeihin mekkoihin ja kertoo olevansa kaunis ja ihana prinsessa.

Kosonen on yrittänyt muistuttaa tytärtään siitä, että tämä on aina kaunis tietynlaisista vaatteista riippumatta.

– Ei!, lapsi on huutanut vastaukseksi.

Kun Kosonen oli vihapuheaiheisen työprojektinsa vuoksi käymässä oikeusministeriössä, hän päätti kysyä, miten prinsessavaiheeseen tulisi suhtautua. Paikalla oli tasa-arvoasioihin keskittynyttä virkamieskuntaa.

– Älä yritä puskea väkisin toiseen suuntaan, kuului oikeusministeriön työntekijä ohjeistus.

Lopputuloksena Kosonen on toistaiseksi hyväksynyt tyttärensä konservatiivisuuden. Siis esimerkiksi sen, että lapsi haluaa ensimmäisenä tietää, onko ihminen tyttö vai poika.

– Todellisuus jakautuu nyt kahteen kategoriaan, ja se on ihan ok. Lapsen ajatusmaailmaa ehtii laajentaa myöhemmin. En ota siitä stressiä, Kosonen toteaa Helsingin Sanomien jutussa.

Kosonen ajattelee, että lapsen on tärkeintä tietää, että mikään ei ole poissuljettua sukupuolen vuoksi. Ei myöskään stereotyyppinen tyttöys, jutussa kerrotaan.

Kosonen kertoo myös Helsingin Sanomien jutussa, kuinka Suomi ei hänestä ole maailman lapsiystävällisin paikka. Hän on tehnyt havainnon ulkomaille kohdistuvien kuvausreissujen myötä.

Muualla lapset ovat enemmän osa yhteiskuntaa ja elämää, Kosonen sanoo. Heille jutellaan ja heidät otetaan huomioon.

– Varmasti joitakin ärsyttää, että arvostelen Suomea. Mutta kaikki äitiystäväni ovat sanoneet samaa, Kosonen kertoo Helsingin Sanomien jutussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut