Kuvat: Jätkäsaareen tulee 24-kerroksinen kylpylähotelli – alueelle sittenkin myös yleinen uimaranta

Havainnekuvassa näkymä mereltä. Uusi hotelli on korkeampi kuin Jätkäsaaren Clarion. AW2 Arkkitehdit

Kaisa Paastela

Jätkäsaareen Länsisataman kupeeseen suunnitellaan massiivista kokonaisuutta, johon kuuluu 24-kerroksinen kylpylähotelli, tapahtuma-areena, liikuntatilaa sekä pysäköintitalo.

Ahdinaltaaseen on tarkoitus perustaa kelluva meriuimala ja aiemmista suunnitelmista poiketen nyt myös yleinen uimaranta. Alunperin Jätkäsaareen ei ollut kaavailtu lainkaan omaa uimarantaa.

Suunnittelualue käsittää Länsisatamankadun, Tyynenmerenkadun ja Atlantinkadun sekä Ahdinaltaaksi kutsutun merialueen. Atlantinsillan eteläpuolelle Melkinlaiturin varteen suunnitellaan uusi vesibussilaituri.

Tontilla sijaitsee nykyisin matkustajasatamatoimintoja tukevaa liikenne- ja pysäköintialuetta. Alueen esirakentaminen on käynnistynyt.

Kaupungin mukaan tavoitteena on kehittää keskeistä aluetta, joka toimii Hyväntoivonpuiston päätteenä. Royal Areena Oy:lle on tehty aluevaraus loppuvuodesta 2017, ja kelluvan uimalan aluevaraus on tehty 2018. Helsingin Uutiset kertoi hankkeesta syksyllä 2017, jolloin alustava kustannusarvio oli 110 miljoonaa euroa.

Tuleva Royal Center sijaitsee matkustajaterminaalin vieressä. Monipuolisella tapahtumakeskuksella halutaan parantaa Jätkäsaaren kulttuuri- ja urheilutarjontaa, sekä elävöittää historiallisen satama-alueen rantaa.

Hankkeeseen kuuluu urheiluareena, kylpylähotelli, ravintola- ja liiketoimintaa. Pysäköintitalo Royal Park palvelee 750 autopaikalla myös sataman asiakaspysäköintiä.

Monitoimiareenaan mahtuu 3 500–5 000 kävijää kerralla riippuen siitä, onko kyseessä urheilu-, musiikki- vai messutapahtuma.

Palloiluareena puolestaan tarjoaa 7 sisätenniskenttää ja kaksi ulkokenttää, sekä kahdeksan kentän laajuisen paddle-keskuksen.

Arkkitehtitoimisto AW2:n hankekuvauksen mukaan urheilukeskukseen sisältyy myös kaksi jäähallia, mutta näistä ei ole mainintaa kaupunkiympäristön toimialan materiaaleissa.

Hotellitorniin tulee 24 kerrosta ja 300 huonetta, joista kaikista on merinäköala sekä osasta näkymä myös Helsingin keskustaan. Torni tarjoaa viisi kerrosta toimitilaa ja ravintoloita ensimmäisessä sekä toisessa kerroksessa.

Alueen asemakaavaehdotus on tarkoitus tuoda kaupunkiympäristölautakuntaan ensi syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.