Karri Kannala Helsingin Uutisten päätoimittajaksi – "Panostamme entistä voimakkaammin paikallisuuteen"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

toimitus

Pääkaupunkiseudun lehtikolmikko Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat vahvistavat paikallista näkyvyyttään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla nimittämällä Vantaalle ja Helsinkiin oman, kirjoittavan päätoimittajan.

– Kirjoittavien päätoimittajien kautta lehdet pystyvät reagoimaan entistä paremmin paikallisiin puheenaiheisiin. Samalla jokainen lehti saa omat kasvot, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen kertoo.

Uuteen malliin siirrytään 1. heinäkuuta, jolloin Helsingin Uutisten päätoimittajana aloittaa Karri Kannala ja Vantaan Sanomien päätoimittajana Mia Lindström

Mikko Heino jatkaa vastaavana päätoimittajana Länsiväylässä ja aloittaa samalla Etelä-Suomen Median verkkodeskin ja viihteen esimiehenä. Mallilla vahvistetaan lehtien yhteistyötä ja kasvua verkossa.

Helsingin Uutisten päätoimittajana aloittava Kannala on toiminut aikaisemmin muun muassa Tamperelaisen päätoimittajana ja kustannusjohtajana.

Tällä hetkellä Kannala toimi Etelä-Suomen Median paikallisjohtajana ja on sen ohella vetänyt muun muassa konsernin suurasiakasyksikkö Meksiä. Hän jatkaa paikallisjohtajan tehtävässä päätoimittajanimityksen jälkeen, mutta luopuu myynnillisistä tehtävistä, kun Meks:n myyntijohtajana aloittaa 1.8. Maija Syyrakki

– Näen Helsingin Uutisissa valtavan kasvupotentiaalin. Verkossa olemme jo murtautuneet Suomen suurimpien joukkoon, mutta myös printissä on mahdollisuuksia. Tulemme panostamaan entistä voimakkaammin paikallisuuteen, mikä näkyy muun muassa merkittävänä paperilehden uudistuksena vuodelle 2020, Kannala näkee.

Helsingin Uutiset on maan luetuin kaupunkilehti. Maaliskuussa julkaistun Kansallisen mediatutkimuksen mukaan se tavoittaa 350 000 lukijaa viikossa.

Lehti on kasvanut vauhdilla erityisesti verkossa: viimeisimmän, huhtikuussa julkaistun Fiam-vertailun mukaan lehden verkkopalvelu tavoitti kuukauden aikana miljoona suomalaista.

Sanomalehdistä enemmän lukijoita on vain Kalevalla, Aamulehdellä, Kauppalehdellä, Helsingin Sanomilla ja iltapäivälehdillä. Kaupunkilehdistä se on verkossa ylivoimaisesti suurin.

– Lukijapitoamme täytyy kuitenkin edelleen parantaa. Aito helsinkiläisyys on yksi asia, jolla voimme myös tähän vaikuttaa. Tulemme myös panostamaan siihen, että Helsingin Uutiset uskaltaa ottaa rohkeasti kantaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla käytävään keskusteluun, Kannala kaavailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 2. Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön
 3. Kaupunkitansseissa laitetaan jalalla koreasti – Puisto muuttuu tanssilattiaksi Malmilla
 4. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 5. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 6. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 7. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 8. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 9. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 10. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 11. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 12. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 13. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 14. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 15. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 2. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 3. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 4. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 7. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 8. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 9. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 10. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 11. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 12. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 13. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.