Helsingin keskustaan avataan pian 30 metriä pitkä kiipeilyteline – tavoitteena koko perheen oleskelupuisto

Kesäkuun lopussa valmistuvasta Makasiinipuistosta tulee koko Helsingin mittakaavassa ainutlaatuinen leikki- ja oleskelupuisto, jonka laitteet ja osa-alueet palvelevat niin leikkiviä ja liikkuvia lapsia kuin kokonaisia perheitäkin.

– Puiston rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja suoja-aidat poistetaan kahden viikon kuluttua. Alue on kaikkien käytössä 1. heinäkuuta alkaen, laskee urakan projektinjohtaja Anna Nyyssönen Helsingin kaupungilta.

Hankkeen urakoitsija on Destia.

Yksi Makasiinipuiston ainutlaatuisimmista rakenteista on jättikokoinen monitoimileikkiväline. Kiipeilytelinettä on veikattu jopa koko maan suurimmaksi.

– Teline on kooltaan koko Suomen suurin verkkokiipeilyteline. Se saattaa olla myös suurin kiipeilyteline, arvioi Makasiinipuiston urakan pääsuunnittelija Yrjö Ala-Heikkilä maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy:stä.

Telineeseen on viritetty jättikokoinen kiipeilyverkko ja hämähäkkikeinuja. Telineen korkeus on 2,5 metriä ja pituus 30 metriä.

Puistoon on sijoitettu myös monipuolinen pelikenttä, jota voivat käyttää niin kori- ja jalkapalloilijat kuin salibandynkin pelaajat.

Kiipeily puolipallojen päällä kohentaa puolestaan tasapainotaitoja. Lisäksi kentän laidalla on valikoima eritasoisia nojapuita.

Varaus tulevina vuosina mahdollisesti rakennettavasta paviljongista on osa Makasiinipuistoa – mutta toistaiseksi sen kohdalla on siirtonurmialue.

Jo nyt puistossa odottaa ihailijoitaan Akseli Leinosen taideteos nimeltä Massa. Se on punertavanruskeista maatiilistä rakennettu teos, jota saa sekä katsella että koskea.

Massa soveltuu oleskeluun tai vaikkapa skeittaamiseen.

Alkuperäisenä tarkoituksena oli käyttää taideteokseen vuonna 2006 tulipalon tuhoaman makasiinirakennuksen tiiliä, mutta ne eivät kuitenkaan olleet käyttökelpoisia.

– Tiilet olivat liian kyllästettyjä muun muassa myrkyllisellä kreosootilla, eikä niistä ollut enää kuin ongelmajätteeksi. Lisäksi tuli oli haurastuttanut niitä ja hävittänyt tiilien säänkestävyyden, Yrjö Ala-Heikkilä kertoo.

Makasiinipuisto liittyy läheisesti keskustakirjasto Oodin sisällä toimivaan leikkipuisto Lorun toimintoihin. Esimerkiksi Oodista lainattuja kirjoja voi hyvin lueskella Makasiinipuistossa.

Töölönlahdellavietetään Suomen EU-puheenjohtajakauden avajaisjuhlia 8. heinäkuuta. Näihin juhliin myös Makasiinipuisto osallistuu.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut