Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kaupungin lukioon pääsi 7,42 keskiarvolla – raja nousi hieman viime vuodesta

Helsingin kaupungin ylläpitämissä lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa julkaistaan torstaina oppilaitoksiin valittujen uusien opiskelijoiden nimet.

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 2 680 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 3 347.

− Lukiomme ovat edelleen suosittuja. Kaikissa kaupungin lukioissa on joko valtakunnallinen erityistehtävä tai painotus. Erityistehtävän saaneisiin lukioihin haetaan paljon myös muualta kuin Uudeltamaalta, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman

Kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,42 (7,33 vuonna 2018). Ruotsinkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,75 (7,25 vuonna 2018).

Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, koska hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö gymnasium ja Vuosaaren lukio.

Alimmalla keskiarvolla 7,42 pääsi Vuosaaren lukioon. Ressun lukioon oli kaupungin lukioista tiukin keskiarvoraja, 9,32.

Stadin ammatti- ja aikuisopistosta opiskelupaikan sai 2 126 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 2 332.

Hammastekniikka, lääkeala, sosiaali- ja terveysala, matkailuala sekä elintarvikeala olivat edelleen suosituimpia hakukohteita. Myös turvallisuusala ja hius- ja kauneudenhoitoala kiinnostivat jälleen hakijoita.

Yhteishaussa ensimmäisen kerran hakukohteena olleille puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinnon kotityöpalvelujen (kodinhuoltaja) ja toimitilahuollon (toimitilahuoltaja) osaamisaloille oli myös paljon hakijoita.

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon. Kesä- ja heinäkuussa haetaan ensisijaisesti elokuussa alkaviin koulutuksiin, joissa vielä on vapaita aloituspaikkoja.

Lisätietoa jatkuvasta hausta Stadin ammatti- ja aikuisopiston verkkosivuilta, Facebook-sivuilta ja hakutoimistosta.

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea ammatillisiin ja lukio-opintoihin valmistaviin koulutuksiin. Niiden hakuaika päättyy 23. heinäkuuta klo 15.

Kaikkiin valmistaviin koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.