Malmin asemaa aiotaan elävöittää kasvisruokapuodilla – innovaatiokilpailun finaalissa kisasi kolme ideaa

Malmin juna-asema on kuluneiden vuosien aikana tullut tunnetuksi liukuportaistaan, jotka ovat jatkuvasti rikki. Nyt asemaa aiotaan elävöittää kasvisruokapuodilla. Jussi Vehkasalo/Arkisto

Kaisa Paastela

Asemanseutujen innovaatiokilpailun voittaja on ratkennut. Helsingin kaupungintalolla järjestetyssä finaalissa voittajaksi valittiin Constance Trouvén ehdotuksen Melusiné Helsinki.

Voittajaratkaisu tuo asemille kasviperäistä ruokaa. Raikas konsepti ja pitkälle kehitetyt tuotteet tuovat tuomariston mukaan toivottua lisäarvoa pilottikohde Malmin asemalle ja sen käyttäjille.

Fiksu Assa -kilpailun finaalissa oli mukana kolme ratkaisua, jotka edistävät vähähiilistä elämää ja elävöittävät asemanseutuja.

Voittajaksi valittu Melusiné Helsinki on asemaherkkupuoti, joka tarjoaa kasvispohjaista ruokaa viihtyisässä tilassa.

Puodissa tarjotaan myös yrityksen itse valmistamia sekä Ranskasta maahantuotuja vegaanisia juustoja ja yrityksen kehittämiä vegaanisia macaron-leivoksia.

Tuomariston mukaan kasvispohjaisen ruoan saatavuus asemilla on tällä hetkellä vähäistä, vaikka moni ostaa aseman ympäristöstä välipalan tai aterian.

Lue myös:Juna-aseman jatkuvasti rikki olevat liukuportaat poistetaan – Äiti jäi jumiin: "Odotan, että joku auttaisi kantamaan vaunuja"

Tuomaristo päätti valita pilotointivaiheeseen Melusinén lisäksijyväskyläläisen pyörien vertaisvuokrauspalvelu Araundin.

Malmin asemalla ei ole vielä pyöräpalvelua, joten pilotointi hyödyttäisi sekä Malmin aseman läheisyydessä asuvia että idean jatkokehittämistä, missä tuomaristo näki paljon potentiaalia.

Kolmas finalisti oli Kati Stenmanin idea Aitomaatti, joka automaatioratkaisun avulla helpottaa lähellä tuotetun ruoan jakelua.

Tuomaristo näki myös Aitomaatissa sopivalle asemalle sijoitettuna paljon kehityspotentiaalia ja päätti tarjota sparrausapua idean jatkojalostamiseen ja yhteistyökumppanien löytymiseen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat apulaispormestari Anni Sinnemäki (tuomariston puheenjohtaja), HSY:n tulosaluejohtaja Irma Karjalainen, Senaatin Asema-alueet Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen, Sitran projektijohtaja Markus Terho sekä ympäristöministeriön erityisasiantuntija Suvi Anttila.

Innovaatiokilpailun avulla Helsingin kaupunki ja HSY hakivat uusia vähäpäästöistä elämää tukevia ratkaisuja asemaseuduille. Kilpailussa haettiin ideoita, jotka helpottavat asukkaiden kestävää arkea ja lisäävät asemanseutujen ja raideliikenteen käyttöä ja vetovoimaisuutta.

Palkinnoiksi voittajalle tarjotaan pilotointimahdollisuus Malmin asemalla. Helsingin kaupunki edesauttaa voittajaratkaisun toteutumista sparrausavun ja rahallisen tuen kautta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lähijunissa on matkustajien mielestä turvallista – turvallisuuden tunnetta parantaa etenkin näkyvä henkilökunta 2.6.2019 13:37
  2. Juna-aseman jatkuvasti rikki olevat liukuportaat poistetaan – Äiti jäi jumiin: "Odotan, että joku auttaisi kantamaan vaunuja" 24.8.2018 6:45
  3. Helle hyydytti hissin Malmin asemalla – ongelmana suoraan auringonpaisteessa oleva konehuone 18.7.2018 15:03
  4. Mitä tapahtuu Helsingin nuhjuisille juna-asemille?  – "Näin rajuja remontteja ei ole koskaan vielä tehty" 5.9.2018 6:45
  5. Someoutous: Malmin aseman liukuportailla on oma Twitter-tili 22.4.2016 19:15
  6. Mitä kuuluu Malmin kutojamummoille nyt? – "Eläkkeestä saa leivän ja tästä jotakin sen päälle" 17.12.2017 8:20
  7. Tapanilan juna-aseman silta saamassa korotetut kaiteet – "Jos pystyy jonkun hengen pelastamaan, niin kannattaa se toteuttaa" 16.2.2019 10:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut