Lauran, 24, ulkonäköpiirre kerää ihailevia kommentteja – "Saan kuulla niistä usein"

Laura Hautaniemi Nadi Hammouda

Toni Tervo

– Minulle kasvatettiin kotona ajattelemaan, että voin olla mitä haluan. Päätin, että haluan olla Miss Suomi.

Laura Hautaniemeltä ei itsevarmuutta puutu. Miss Suomi semifinaalissa kilpaileva nainen tosin kertoo, että kaikki eivät hänen valintaansa täysin ole sulattaneet.

– Sain lähipiiriltä aika paljon epäilyä, kyseenalaistamista ja kritiikkiä, että miksi lähdin tällaiseen. Eihän se tietysti hyvältä tunnu, kun kerrankin olen omasta mielestäni juuri siellä minne sovin ja kuulun, nainen harmittelee.

Eniten Hautaniemi jännitti kuitenkin isälleen kertomista.

– Hän on sellainen introvertti ja "tietofiksu" mensakaveri. Mutta hän yllätti! Iskä on aina sanonut, että ei mitään väliä mikä koulutus minulla tai siskoillani on tai mitä ikinä valitsemme elämässä. Kunhan olemme tyytyväisiä siihen elämään, jonka itsellemme teemme. Iskä oli tosi kannustava ja auttoi valitsemaan mekkoakin semifinaalipressiin, nainen nauraa.

Hautaniemi kertoo saaneensa lapsesta asti tuntemattomiltakin kommenttia ulkonäöstään. Erityisesti naisen yksi piirre kirvoittaa usein mielipiteitä.

– Silmistäni saan kuulla usein. Tosi moni sanoo, että ne ovat tosi isot. Palaute on tosi positiivista ja monesti kun olen ollut kaupan kassalla, niin ihmiset kehuvat niitä, hän hymyilee.

– Olen nyt käyttänyt värillisiä piilolinssejä ja niistä jotkut ovat sanoneet, että ne ovat feikit. Itse kuitenkin koen, että se on sama asia kuin hiusten värjääminen.

Silmäteema toistuu myös muissa asioissa. Apteekissa työskentelevä missikokelas kertoo hakeneensa kouluun sekä farmasiaa lukemaan, että optometriaa. Jälkimmäisestä hän valmistuisi optikoksi.

– Silmät taitaa olla koko elämän kantava teema.

Miss Suomeksi päästyään hän haluaisi puhua erityisesti nuorille koulutuksesta.

– Jos voitan, haluaisin puhua siitä, kun omaa juttua ei heti löydy. Itse etsin sitä myös pitkään. Siinä ei ole mitään väärää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulujen avaaminen ei lisännyt koronaa – tartunta todettiin 9 koululaisella Helsingissä
 2. Rastilan leirintäalueella kesää vietetään melko normaalisti – kansainvälisissä vieraissa kato, matkailuautojen suosio näkyi jo ennen koronaa
 3. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 4. Senaatintorin jättiterassille tulossa lähes 500 asiakaspaikkaa – Nämä yrittäjät voivat hakea mukaan
 5. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 6. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 12. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 13. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 14. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 15. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 4. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 5. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 6. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 7. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 8. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 9. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 12. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 13. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 14. Salaperäistä rakennusta myydään Helsingissä 7 miljoonalla eurolla – väite upeiden kotkaveistosten alkuperästä suututti taiteilijan suvun
 15. T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.