Cantina Westin monttubileet kestävät kolme päivää – "Harmittaa, että tämä loppuu"

– Huutokaupassahan voisi ostaa palan historiaa, vaikka jonkun lampun. Vähän niin kuin palan Berliinin muuria. Mutta taidetaan olla huutokaupan aikaan vähän eri maisemissa, tuumaa Juha Savolainen Cantina Westissä.

Kasarmikadulle vuonna 1990 avautunut Suomen ensimmäinen texmexravintola on auki viimeistä päivää 16. kesäkuuta. Samaisena sunnuntaina huutokaupataan ravintolan irtaimistoa.

– Olen käynyt täällä 1990-luvun alusta lähtien, ravintolan loppua kohden käymiset ovat harventuneet. Ribsit ovat täällä minulle se juttu, tequilan ohella. Olen tutustuttanut ystäviäni ja kollegoitani täällä hyviin tequiloihin, Savolainen jatkaa viitaten ravintolan laajaan tequilavalikoimaan.

Savolainen viettää eräänlaisia pre-hautajaisia Mira Savolaisen ja Mia Kukkosen kera.

– Jälkikasvua on tulossa varsinaisiin hautajaisiin. Pelkonahan tässä on se, että milloinkohan Zetorin hautajaiset ovat? Tämä ja Zetor ovat olleet meille varmoja ruokapaikkoja.

Kukkonen kävi Cantina Westissä niin ikään jo 1990-luvulla, usein bailaamismielessä.

– Myöhempinä vuosina täällä on tullut käytyä lähinnä syömässä. Lisäksi olemme järjestäneet täällä esimerkiksi luokkakokouksia.

Mira Savolaista Cantina Westin kiinnimeno harmittaa.

– Tämä on varma, hyvä ruokapaikka. Minäkin kävin täällä jo 1990-luvulla, miljöö tänne veti alun perinkin, silloin 1990-luvulla tämänhenkisiä paikkoja ei juuri muita ollut, Savolainen muistelee.

Agents-yhtyeen laulajana laajalti tunnetuksi tulleen Vesa Haajan Whistle Bait -bändi oli Cantina Westin housebändi 1990-luvulla.

– Soitimme ensimmäisen kerran tuolla ylhäällä, mutta soitimme keikkoja joskus myös täällä alhaalla. Bändin jäsenet asuivat silloin vielä Haminassa, jos soitimme täällä esimerkiksi keskiviikosta lauantaihin tai sunnuntaihin asti, niin nukuimme yömaja Pilvilinnassa Vilhonkadulla, Haaja muistelee.

Pisin soittokomennus Cantina Westissä oli Haajan muistin mukaan yli viikon mittainen, soittoiltoja oli kahdeksan päivää putkeen.

– Se oli sinä kesänä kun The Beach Boysilla oli konsertti Kaivopuistossa.

The Beach Boys veti ennätysmäisen suuren yleisön ilmaiskonserttiin Kaivopuistoon 6. kesäkuuta 1993.

– Cantina Westissä vieraili paljon roots-musaa soittavia jenkkibändejä. Jenkkibändeillä oli hyvät päivät, kuten perjantai ja lauantai, me saatoimme soittaa vaikka sunnuntaina. Soitimme 1950–60-luvun rockia, väkeä täällä riitti myös maanantai ja tiistai-iltaisin, Haaja kertoo.

Hän muistaa tequilaa myyneiden slammer-tyttöjen huudot. Pitkään venytetty, korkealta ja kovaa huudettu "arriba" tarttui taatusti kaikkien Cantina Westissä 1990-luvulla vierailleiden korviin madon lailla.

– Legendaarinen paikkahan tämä on, että sillä tavalla tietysti harmittaa, että tämä loppuu. Mutta tällaista tämä on.

Ravintolan lopettamisen syyksi kerrotaan kiinteistössä alkava vajaan vuoden kestävä mittava remontti.

– Cantina Westin tyylisen suuren texmexravintolan konsepti on valitettavasti tullut tiensä päähän. Remontin myötä ravintolatilojen luonne muuttuu niin paljon, ettei Cantina West olisi enää se Cantina West, jona se muistetaan, Ravintolakolmio-konsernin kentän johtaja Joonas Keskinen toteaa.

Myös toinen klassikkoravintola, Cantina Westiä pari vuotta nuorempi Kaurismäen veljesten Corona-baarisekäKafe Moskovamenevät kiinni Eerikinkadulla, jossa niiden kiinnimenon kunniaksijärjestetään Maailmanlopun bileet 18. ja 19. kesäkuuta.

Juttua muokattu 11.6.2019 kello 15.50: lisätty tieto Corona-baarin ja Kafe Moskovan Maailmanlopun bileistä.

Ravintolan hautajaiset

Cantina Westin "monttubileitä" vietetään 14.–16. kesäkuuta. Ruokaa on tarjolla myös viimeisinä aukiolopäivinä ja slammer-tytöt pitävät huolen, että janoisilta ei juoma lopu kesken.

Ravintolan entinen housebändi Whistle Bait soittaa 14. kesäkuuta kello 21 alkaen, DJ Lord Fatty viihdyttää saattoväkeä alakerrassa kello 19–23.

15. kesäkuuta lavalle astelee Knucklebone Oscar kello 21 alkaen. DJ Lord Fatty viihdyttää saattoväkeä alakerrassa kello 19–23.

Cantina Westin irtaimistoa huutokaupataan 16. kesäkuuta kello 15 alkaen.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut