Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maunulan ja Pirkkolan liikennesumpusta järjestetään mielenosoitus – poikkeusreitit kestävät vielä pitkään

Maunulan ja Pirkkolan huolestuneet asukasaktiivit järjestävät ensi viikon tiistaina kello 17 mielenosoituksen, jolla vaaditaan turvallisempia liikennejärjestelyjä alueelle.

- Metsäpurontiellä etenevän rauhanomaisen kulkueen järjestämisen yksityiskohdista on sovittu poliisin kanssa. Tapahtumasta on tiedotettu somessa ja fyysisesti tällä alueella, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki ympäristönsä turvallisuudesta ja liikenteen sujuvuudesta huolestuneet tulevan raidejokerireitin asukkaat, kertoo Maunula-seuran puheenjohtaja Hanna Temmes

Poikkeusreitit alkoivat jo maaliskuussa, jolloin johtosiirtojen vuoksi usea bussilinja siirtyi käyttämään Metsäpurontietä kiertoreittinä, kun Pirjontie suljettiin.

Metsäpurontiellä kulkee nyt kaikkiaan viisi bussilinjaa. Ruuhkaisella kadulla on asukkaiden mukaan koettu jo vaaratilanteita (HU 10.3.).

Tiistaina mielenosoitukseen kokoontuvien mielestä joukkoliikenne pitäisi palauttaa työmaan oheen, mutta kaupungin mukaan väliaikainen kiertoreitti Pirjontielle olisi liian hankala ja kallis.

Kaupungin mukaan kadun sulkeminen kokonaan on tärkeää siksikin, että johtosiirrot saadaan tehtyä ripeästi, sillä ne vaikuttavat uuden päiväkoti Suursuon rakentamiseen. Päiväkodin pitäisi avautua syksyllä 2020.

Kesäkuussa Pirkkolantiellä ja Pirjontiellä käynnistyy pian myös raidejokerin rakentaminen.

Raidejokeri-projektin mukaan Pirkkolantien jalankulku- ja pyörätie palautuu käyttöön arviolta heinä–elokuussa 2019.

Projektista luvataan, että "Pirjontien osuudella tehtäviä töitä ja työnaikaisia liikennejärjestelyjä tarkastellaan vielä kertaalleen" jos niitä voisi vaiheistaa eri tavoin.

Joka tapauksessa merkittävimmät liikennejärjestelyt Pirkkolantiellä ja Pirjontiellä jatkuvat loppusyksyyn 2020 asti.

Senkin jälkeen pikaraitiotiehen liittyvät työt alueella jatkuvat, mutta läpikulku kaduilla on mahdollista.