Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tekemistä riittää kaupungin 469-vuotispäivänä – Katso tärpit Helsinki-päivään

Pääkaupunki juhlii ensi keskiviikkona 469-vuotissyntymäpäiväänsä yltäkylläisen runsaasti: Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta kaupunkilaisille on tarjolla ennennäkemätön kattaus erilaisia menoja ja riemunkirjavaa kulttuuria.

Peräti kahdeksan pelastusasemaa pitää ovensa auki Helsinki-päivänä kello 10 alkaen. Erottajalla ovat avoinna myös Palomuseo ja torni.

Lisäksi helsinkiläiset vapaapalokunnat kilpailevat Helsinki-maljasta Hakaniemen torilla.

Kaikkein nuorimmille helsinkiläisille sopii Hesperianpuistossa kello 12 alkava, tunnin verran kestävä vauvajoogasessio. Mukaan kannattaa ottaa sopivat vaatteet, beibille huopa ja aikuiselle joogamatto.

Kampintorilla on kello 12 alkaen mahdollisuus pitää yhdessä hauskaa perinneleikkien avulla. Tarjolla on ruutu-, twist- ja naruhyppelyä.

Ideanikkarit pääsevät vauhtiin kaupungintalon aulassa kello 12.30, kun lapset pääsevät suunnittelemaan maailmanparannuskonetta. Materiaaleina ovat atk-romut.

Kone tai robotti voi olla ihan millainen haluat – vain oma mielikuvitus on rajana.

Kustaankartanon palvelukeskuksen väki juhlii päivää festareiden merkeissä alkaen kello 14. Nostalgiatapahtumassa otetaan virallisesti käyttöön HKL:n lahjoittama, vuonna 1955 rakennettu raitiovaunu.

Roihuvuoressakin ollaan nostalgiatuulella kello 14, jolloin fiilistellään 1960-luvun muodin, autojen ja rautalankamusiikin maailmassa.

Luonnon ihmeitä voi ihailla Harakan saaressa kello 16 alkaen. Luvassa on muun muassa kalanperkuukoulu ja saaristolintujen tarkkailua lintupiilolla.

Mustikkamaan Syötävässä puistossa voi puolestaan tutustua kello 16 alkaen luonnonkosmetiikan tekoon ja tehdä plogging-retkiä rannalle.

Seurasaarifolk kokoaa iltakuudesta eteenpäin perinteisestä tanssista kiinnostuneet yhteen: pääkaupunkiseudun kansantanssiryhmät esiintyvät pelimanneineen Antin aukiolla.

Helsinki-päivän voi päättää vaikkapa kello 22 alkavaan perinteiseen luontoretkeen, jonka aikana tarkkaillaan satakieliä ja muita yölaulajia. Retken aikana kierretään ornitologien johdolla 5,6 kilometrin mittainen luontopolku.