Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hävikkileipäolutta löytyy nyt Alkon hyllyltä – "Haluamme tavoittaa yleisöjä, joita ilmastonmuutos ei muuten kiinnosta"

Alkosta voi ostaa tästä päivästä lähtien Suomen ensimmäistä hävikkiruisleivästä tehtyä olutta. Vaasan Ruispalojen ylijäämäpaloista valmistettu Wasted-olut on Vaasanin ja From Waste to Taste ry:n yhteistyön tulos.

– Hävikkiraaka-aineissa ei ole mitään vikaa, ja toiminnallamme osoitamme, että niitä voi hyödyntää monin eri tavoin. Haluamme tavoittaa erilaisia yleisöjä, joita ilmastonmuutos ja sen haasteet eivät ehkä muuten kiinnosta, kertoo From Waste to Taste ry:n hankepäällikkö Johanna Kohvakka

2,5-prosenttista olutta myydään tästä päivästä lähtien Alkon lippulaivamyymälässä ja verkkokaupassa sekä viikonlopusta lähtien Food Market Herkussa.

Wasted-olutprojektin avulla Vaasan haluaa kannustaa kauppoja, teollisuutta ja kuluttajia leivän hävikin minimointiin.

– Hävikkileipäolut on kiinnostava ja erottuva tapa muistuttaa hävikin torjunnan tärkeydestä. Tarvitaan monenlaisia avauksia alleviivaamaan, että hävikkiä vähentämällä säästyy ympäristön lisäksi kaikilta osapuolilta, eli teollisuudelta, kaupalta ja kuluttajilta myös selvää rahaa, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins

Vuonna 2017 lanseerattu Wasted valmistetaan 8-bit Brewing -panimossa Helsingin Konalassa.