Pohjois-Haagaan ja Kannelmäkeen 4 000 uutta asukasta – vajaakäyttöisestä ja vanhentuneesta toimitilasta halutaan eroon

Pohjois-Haagan, Lassilan ja Kannelmäen alueelle on laadittu suunnitteluperiaatteet, jotka ohjaavat alueen asemakaavoitusta jatkossa.

Noin neliökilometrin laajuinen suunnittelualue ulottuu Vihdintien ja Kaupintien risteyksestä Kannelmäen asemanseudulle ja tukeutuu alueen pääkatuihin. Periaatteissa tarkastellaan työpaikkojen, palvelujen ja asumisen sijoittumista alueelle.

Tavoitteena on muuttaa 1970-90-luvuilla valmistuneita ja vajaakäytöllä olevia toimitiloja asumiseen. Osa rakennuksista saatetaan myös purkaa ja rakentaa tilalle asuintaloja.

Kaikkiaan 10 tontilla edistetään hybridirakennusten suunnittelua, joissa asuminen, palvelut, työpaikat ja liiketilat sekoittuvat.

Lassilan toimitiloista noin puolet oli viime vuoden lopussa tyhjillään, mikä johtuu parin ison yrityksen muutosta pois alueelta.

Suunnitteluperiaatteiden mukaan toimitilan määrä vähenee noin kolmanneksella nykyisillä tonteilla ja uusia asukkaita tulee lisää 2 000.

Työpaikkojen määrä ei alueella kuitenkaan vähene nykyisestä 6 000–7 000:stä, sillä rakennettavat uudet toimistot ovat ovat tiloiltaan selvästi tehokkaampia kuin vanhat.

Lisäksi alueella on jo valmistuneissa tai suunnittelussa olevissa asemakaavoissa asunnot 2 000:lle, joten kaikkiaan asukasmäärän lisäys tulevaisuudessa on 4 000.

Esimerkiksi Aku Korhosen tien varteen nykyiselle viheralueelle on jo voimassa oleva osayleiskaava, jonka pohjalta on tarkoitus kaavoittaa toimitiloja ja uusia asuntoja,

Suunnitelmiin vaikuttaa myös Vihdintien pikaratikka, jonka on kaavailtu ensi vaiheessa jatkuvan Kannelmäen Kaaren eteen ja myöhemmin mahdollisesti Kannelmäen juna-asemalle.

Pikaraitioteiden ympäristöjä on tarkoitus kehittää kaupunkimaisina tiivistyvinä alueina.

Pelimannin koulun entiselle tontille on suunniteltu vanhusten monipuolista palvelukeskusta.

Muuten palveluille luontevia sijainteja ovat kaupungin mukaan asemien ympäristöt sekä Kaaren kauppakeskuksen tienoo.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut