Pohjoismaiset ruokapalkinnot Espooseen ja Helsinkiin

Tietoa ja keskustelua lähimetsistä on luvassa Vantaan opistotalossa Tikkurilassa. Arkisto/Juha Perämäki

toimitus

Suomi sai kaksi pohjoismaista Embla-ruokapalkintoa lauantai-iltana 1.6. Reykjavikissa, Islannissa.

Espoolainen Ainoa Winery voitti Pohjoismainen ruoka-artesaani 2019 -sarjan, ja helsinkiläinen Motiva Oy Pohjoismainen ruokakasvattaja 2019 -sarjan.

Ainoa Winery on keskittynyt tekemään viinejä suomalaisista marjoista lisäten niihin myös muita luonnon antimia. Yhtiö on jo aiemmin voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja.

Motiva palkittiin Hävikki-Battle -konseptistaan. Hävikki-Battlessa kotitalouden oppilaat valmistavat kauppojen hävikistä aterioita. Viime vuonna Hävikki-Battleen osallistui yli 6000 oppilasta sadasta koulusta ympäri Suomen.

Embla-kilpailu on saanut nimensä pohjoismaisen mytologian ensimmäiseltä naiselta. Kilpailun pääkriteerit ovat pohjoismaisuus, kestävyys, innostavuus, innovatiivisuus ja arvostettavuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.