Suomi sai kaksi pohjoismaista Embla-ruokapalkintoa lauantai-iltana 1.6. Reykjavikissa, Islannissa.
Espoolainen Ainoa Winery voitti Pohjoismainen ruoka-artesaani 2019 -sarjan, ja helsinkiläinen Motiva Oy Pohjoismainen ruokakasvattaja 2019 -sarjan.
Ainoa Winery on keskittynyt tekemään viinejä suomalaisista marjoista lisäten niihin myös muita luonnon antimia. Yhtiö on jo aiemmin voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja.
Motiva palkittiin Hävikki-Battle -konseptistaan. Hävikki-Battlessa kotitalouden oppilaat valmistavat kauppojen hävikistä aterioita. Viime vuonna Hävikki-Battleen osallistui yli 6000 oppilasta sadasta koulusta ympäri Suomen.
Embla-kilpailu on saanut nimensä pohjoismaisen mytologian ensimmäiseltä naiselta. Kilpailun pääkriteerit ovat pohjoismaisuus, kestävyys, innostavuus, innovatiivisuus ja arvostettavuus.