Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lapinlahden sairaala-alueen rakennusten ideakilpailun ehdotukset saapuivat

Helsingin Lapinlahden sairaalan rakennuksille haetaan mahdollista uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla. Siihen saapui määräaikaan 31.5. mennessä neljä ehdotusta.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Kesän aikana arviointiryhmä valitsee ehdotusten joukosta toiseen vaiheeseen kolme työtä. Myynnin lisäksi kilpailuun otetaan mukaan myös vuokraukseen perustuvat ehdotukset.

– Arviointiryhmä aloittaa työskentelynsä ennen juhannusta, ja pyrimme päättämään toiseen vaiheeseen menevistä töistä syyskesällä, kertoo arviointiryhmää vetävä toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupungilta.

Kilpailun toinen vaihe käynnistyy arviolta syyskuussa 2019. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta toisessa vaiheessa mukana oleville kilpailijoille, kun jatkoon valitut työt ovat selvillä.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta vuonna 2020. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt käynnistyisivät arviolta 2021. Alueen puisto jää kaupungin omistukseen ja se säilytetään kaikille avoimena alueena.