Vartiokylän ala-asteelle suunnitellaan nyt väistötiloja omalle alueelle – Malmista ja Kontulasta kipakkaa palautetta

Vartiokylän ala-asteen väistötiloiksi rakennetaan paviljonkeja kahteen paikkaan.

toimitus

Vartiokylän ala-aste on kiireellisen peruskorjauksen tarpeessa. Koulun toiminta ja opetus siirtyy väistötiloihin kesäloman jälkeen.

Syyslukukausi aloitetaan Malmilla osoitteessa Latokartanontie 16.

Malmilla ollaan kuitenkin enintään loppuvuoden ajan, sillä ala-asteelle rakennetaan mahdollisimman pian paviljonkitilat Vartiokylään.

Osa luokista sijoitetaan nykyisen koulun pihalle Kiviportintielle ja loput tilat on tarkoitus rakentaa Botby grundskolan läheisyyteen Kukkaniityntielle.

Osaa vanhemmista on huolestuttanut tieto siitä, että myös Malmilla sijaitsevassa väistötilassa on aikanaan koettu sisäilmaongelmia. Tilat ovat aiemmin olleet muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston käytössä.

Kasvatus- ja koulutustoimen mukaan tiloja on tutkittu kattavasti vuonna 2018. Tutkimusten perusteella tilat ovat turvalliset käyttöön, ja asiaa vielä varmistetaan kesän aikana, jolloin tehdään muun muassa tiivistyskorjauksia sekä huolletaan ja parannetaan ilmanvaihtoa.

Oppilaille järjestetään bussikuljetus tilausbusseilla Malmille, jonne on noin kuusi kilometriä. Kyydeistä tiedotetaan perheille tarkemmin lähempänä syyslukukauden alkua.

Koululle on tiedotettu aiemmin, että Vartiokylän ala-asteen väliaikaiset paviljongit tulisivat Kontulaan Rintinpolulle.

Myös tästä suunnitelmasta kaupunki sai runsaasti kriittistä palautetta, joten asiaa arvioitiin uudelleen ja oppilaat saavat nyt väistötilat omalle alueelle.

Kun paviljonkitilat ovat valmistuneet, koulutyö jatkuu niissä siihen asti, kunnes Vartiokylän ala-asteen varsinainen rakennus on korjattu tai korvattu uudella rakennuksella.

Vartiokylän nykyinen koulurakennus on vuodelta 1960 ja siinä on todettu sisäilmaongelmia tehdyistä remontoinneista huolimatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 4. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 5. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 6. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 7. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 8. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 9. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 10. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 11. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 12. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 13. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 14. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 15. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 3. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 4. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 5. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 6. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 7. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 8. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 9. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 10. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 11. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 12. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 13. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 14. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 15. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.