Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kilpailu kovenee Kalasataman kärjessä – kaupunki osoitti uudelle kahvilalle paikan toisen vierestä

Sompasaunan viereen suunnitellulle kahvila-ravintolalle on löytynyt uusi paikka.

Kaupunki osoitti kahvila Damascukselle uuden paikan on Ihana-kahvilan vierestä Nihtilaiturista, joka sijaitsee Sompasaaren jatkeena.

Damascus ja sauna on nyt sijoitettu niin, että niillä ei ole näköyhteyttä toisiinsa ja saunasta voi pulahtaa rauhassa vaikka ilkosillaan mereen.

– Sopivaa paikkaa tutkittiin maastossa useaan otteeseen. Tämä sijainti oli lopulta ainut mahdollinen alueen aktiiviset rakentamistoiminnot ja muut reunaehdot, kuten sähkönsaanti huomioiden, kertoo alueidenkäyttö ja valvonta -yksikön tiimipäällikkö Iiro Grönberg kaupungilta.

Uusi kahvila sijaitsee kesän auki olevan Ihana-kahvilan vieressä, joten kilpailua kahden kahvilayrittäjän välillä on luvassa. Helsingin Uutiset ei tavoittanut ketään Ihana-kahvilasta kommentoimaan tilannetta.

– Paikasta on käyty keskusteltua eri osapuolten välillä. Uskomme, että uudet toimijat tuovat lisää vetovoimaa alueelle, uskoo Grönberg.

Alkujaan kaupunki oli osoittanut terassilliselle ja anniskeluoikeudet omaavalle kahvilalle paikan Sompasaunan vierestä. Saunojat pitivät paikkaa epäsopivana kahvilalle. Kaupunki ryhtyi viime tingassa etsimään uutta paikkaa, sillä kahvilan avajaisia vietetään lauantaina.

Sompasaunan aktiivi Matti Kinnunen on tyytyväinen kaupungin ratkaisuun.

– Kaikki meni nyt hyvin. Neuvottelut kaupungin kanssa olivat tärkeät ja heidän jalkautumisensa alueelle.

Helsingin Uutiset kertoi kahvilasta ja Sompasaunasta aiemmin tällä viikolla.

Sompasaaren rakentaminen etenee parhaillaan kohti Nihtiä ja sen kärkeä. Rakentamisen myötä Sompasauna ja kahvilat joutuvat aikanaan lähtemään alueelta. Helsingin Uutiset vieraili alueella toukokuussa.