Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pasilan kasarihotellin isäntä vaihtuu – Sokotel satsaa Triplaan

Länsi-Pasilan Maistraatinportti 3:ssa vuonna 1985 avautuneen Original Sokos Hotel Pasilan hotellioperaattori vaihtuu vuodenvaihteen tienoilla. Hotellissa on 178 huonetta.

– Original Sokos Hotel Pasilan vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa ja tulemme jatkossa keskittämään liiketoimintamme alkuvuodesta 2020 avattavaan Original Sokos Hotel Triplaan, kertoo Sokotelin liiketoimintajohtaja Heli Engblom

Sokotel on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö.

– Voimakkaasti kehittyvä Pasila on liikepaikkana erinomainen hotelli-, kokous- ja tapahtumaliiketoimintaan. Haluamme laajentaa verkostoamme nykyistä suurempaan hotellikokonaisuuteen.

Uudeksi hotellioperaattoriksi Länsi-Pasilan hotelliin tulee Scandic. Pasilan hotellikiinteistön omistaa pääomasijoitusyhtiö Capman.

– Kiinteistö on vuokrattu Scandicille, joten se pysyy hotellikäytössä, kertoo Capmanin viestintäjohtaja Linda Tierala

Hotellissa on myös seitsemän kokoushuonetta yhteensä 300 kokousvieraalle, kaksi ravintolaa sekä kuntosali. Scandic ottaa hotellin virallisesti haltuunsa nykyiseltä operaattorilta Sokotelilta ensi vuonna.

Uuteen Original Sokos Hotel Triplaan tulee 430 huonetta ja se sijaitsee Pasilan aseman ja Triplan asuinkorttelin välissä, samaan niin sanottuun keskikortteliin valmistuu myös toimistotiloja.

Triplan uuteen hotelliin tulee 13 eri tavoilla jaettavaa ja yhdisteltävää kokous- ja juhlatilaa. Aulassa sijaitseva baarikahvila toimii kohtaamispaikkana paikallisille ja matkailijoille. Hotelli kohoaa 90 metriä meren pinnan yläpuolelle, ja etenkin ylimmistä kerroksista on hulppeat näkymät.

Länsi-Pasila on muutenkin suurten myllerrysten kourissa, kuten Keski-Pasilakin.

Radiokadulta on tarkoitus purkaa entisen Suomen Valtakunnan Urheiluliiton eli SVUL:n toimistokolossi. Tilalle on tulossa asuinkerrostaloja ja päiväkoti. Länsi-Pasilan kasvavan asukasmäärän vuoksi alueelle tarvitaan uusi päiväkoti noin 150 lapselle.

SVUL:n talo on valmistunut vuonna 1984, eli samoihin aikoihin kuin hotelli. Koko Länsi-Pasilan alue on pitkälti 1980-luvulla rakennettu. Sen paikalla oli aiemmin Puu-Pasila, mutta vanhat rakennukset purettiin pois uusien alta pääosin jo 1970-luvun lopulla.

SVUL:n toimistotaloa vastapäätä oleva Ylen niin sanottu RTI-toimitilarakennus on niin ikään tarkoitus purkaa, tilalle kaavaillaan rakentaa asuinkerrostaloja.

Myös Radiokadun viereisen Hannanportin pysäköintilaitoksen yhteyteen tutkitaan lisärakentamismahdollisuuksia.