Amanda Harkimo googlettaa nimeään säännöllisesti – taas paljastui yllätys, joka sopii varoitukseksi kaikille

Amanda Harkimo. Toni Tervo

Toni Tervo

Jos laitat nettiin kuvia itsestäsi, ne voivat päätyä lähes mihin vaan.

Moni on tuosta säännöstä kuullut, mutta aina sitä ei tule ajatelleeksi. Etenkin Instagramiin ladattava kuvamateriaali on tänä päivänä monesti sen kaltaista, että kuvia saatetaan käyttää jopa melko hämäriin tarkoituksiin.

Tämän on huomannut myös Amanda Harkimo. Hän kertoo "narsistisesti googlaavansa" omaa nimeään aika ajoin ja sielä paljastuu välillä jotain melko yllättävää.

Jokin aika sitten viihdepersoona löysi omat kuvansa fetisseihin erikoistuvalta sivustolta.

– Se oli joku nahkafetissi sivusto. Olen myös löytäny sivuston, jonne oli kerätty kuvia mun jaloista ja annettu arvosanoja niille. Joku foot fetish -sivusto. Nää on näitä, Harkimo toteaa.

Hän kertoo tiedostavansa, että asialle on hyvin vaikea tehdä mitään.

– En tiedä voiko noille tehdä mitään. Itse olen ainaki yrittäny jättää jalat pois kuvista, hän nauraa.

– Mutta on myös pornosivustoja, joissa väitetään että siellä olisi jotain videoita musta ja sitten kun menee, niin ei tietenkään ole. Niitäkin on tullut vastaan, mutten ole sen pahemmin pistäny ajatusta asiaan tai yrittäny poistaa kuvia niiltä sivustoilta.

Harkimo haluaa muistuttaa esimerkillään jokaista somen käyttäjää, että esimerkiksi itsestään paljastavia kuvia julkaistessa on olemassa tietyt vaarat.

– Ero tallennetuissa kuvissa Instagramissa paljastavissa ja ei-paljastavissa on aika suuri. Enkä usko, että niitä myöskään tallennella lapsille näytettäväksi. Ja esimerkiksi tuo nahkakuva, mikä sille sivustolle päätyi, ei ollut millään tavalla paljastava ja siitä huolimatta joutui sinne.

– Koen, että vastuu on sitten itsellään sen suhteen, mitä postaa. Sitä tämä somemaailma valitettavasti on ja se pitää vaan tiedostaa. Kaikki kuvat on tosiaan julkisia, ja niitä voidaan sitten käyttää kyseenalaisesti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut