28 vuotta riitti Hjallis Harkimolle, Jari Kurri omistaa nyt 100 prosenttia Jokereista – nämä päätökset kaduttavat

Aapo Siippainen

Jokereiden pääomistaja Hjallis Harkimo kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että kiekkolegenda Jari Kurri on KHL-joukkue Jokereiden uusi omistaja.

Kurri omistaa Jokereista 100 prosenttia, eli joukkue on nyt täysin suomalaisomisteinen.

Kurri ja Harkimo sanoivat, että neuvottelutolivat monimutkaiset. Ennen kauppoja Harkimo ostiJokereiden osakekannan itselleen suomalais-venäläisiltä liikemiehiltäRoman Rotenbergiltä jaGennadi TimtshenkoltaHe omistivat noin 48 prosenttiaJokereista ja Hjallis 51 prosenttia.

Harkimo sanoi, että hän myy Jokerit, koska haluaa keskittyä Liike Nytin politiikkaan. Hän eroaa pian myös Jokereiden sekä halliyhtiön hallituksista. Hänelleon tärkeää, että Jokereilla on suomalainen omistaja.

– En voisi kuvitella parempaa henkilöä omistajaksi kuin Jari Kurrin, Harkimo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Harkimosta tuli Jokereiden pääomistaja vuonna 1990. Harkimo kertoi perjantaina, että Jokerit on ollut hänelle ja hänen perheelleen koko elämä 28 vuoden ajan.

–Hirveän paljon on tehty virheitä ja hirveän paljon hyviä asioita. Valmentajille on annettu potkuja monta kertaa. Koskaan se ei ole oikein kannattanut paitsi yhtenä vuotena, kun tuli mestaruus saman vuotena.

Harkimo viittasi kauteen 1993–1994, jolloin Hannu Aravirta korvasi Alpo Suhosen. Yhteensä Jokerit voittivat Harkimon aikakaudella viisi SM-kultaa.

Helsingin Jokerit on tehnyt vuonna 2014 alkaneen KHL–taipaleensa aikana yli 50 miljoonaa euroa tappiota.

Jari Kurri sanoi, että tulevaa budjettia rakennetaan kesän aikana rahoituskumppanien kanssa. Hän ei halunnut tarkemmin avata, miten joukkueen rahat riittävät. Ylen haastattelussa Kurri sanoi, että Jokerit jatkaa Venäjän KHL:ssä eikä ole aikeissa palata Suomen Liigaan.

Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja Jari Kurri aloitti jääkiekkoilun Jokereissa 9-vuotiaana vuonna 1969. Hän on toiminut viime vuodet Jokereiden general managerina vuodesta 2013.

Lue myös:Lisää tietoja Harkimon vetäytymisestä: Jari Kurrin rahat eivät yksinään riitä Jokereiden pyörittämiseen

Aiheeseen liittyvää

 1. Lisää tietoja Harkimon vetäytymisestä: Jari Kurrin rahat eivät yksinään riitä Jokereiden pyörittämiseen
  24.5.2019 17:41
 2. 28 vuotta riitti Hjallis Harkimolle, Jari Kurri omistaa nyt 100 prosenttia Jokereista – nämä päätökset kaduttavat
  24.5.2019 14:38
 3. Jokerit kertoo kovia uutisia kello 14 – paljastuuko Harkimon seuraaja?
  24.5.2019 11:30
 4. Ruotsalaistähti uhkaa Jari Kurrin kaikkien aikojen NHL-ennätystä
  20.3.2019 20:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut