Lukuisat työmaat sotkevat pääkaupungin julkisen liikenteen kesällä – syynä etenkin raidejokerin rakentaminen

Tänäkin kesänä Helsinkiä myllertävät lukuisat työmaat, joilla on vaikutusta julkisen liikenteen vuoroihin.

Pasilansillan rakennustyöt pistävät linjat 2 ja 7 poikkeusreitille 3.6.–11.8. Kakkonen ajaa Olympiaterminaalista Meilahteen, seiska puolestaan kääntyy Pasilan asemalla. Postitalon ja Pasilan aseman väliä ajaa korvaava bussi 2X.

Raidejokerin uuden pikaraitiotien rakentaminen vaikuttaa 17. kesäkuuta alkaen busseihin 550, 58, 80, 92 ja 92N. Poikkeusreittejä ajetaan Oulunkylässä ja Roihupellossa.

Juhannusviikonloppuna tehdään Kauklahden ratatöitä, jolloin L- ja U-junat korvataan busseilla Kauklahden ja Kirkkonummen välillä.

Helsingin ja Pasilan väliset ratatyöt pakottavat perumaan E- ja Y-junat arkisin 24.–30. kesäkuuta.

Ykkösen raitiovaunun reitillä on työmaa Telakkakadulla heinä–syyskuun ajan. Ykkösen päätepysäkki siirtyy Eirasta Kolmikulmaan ja osuus Bulevardilta Tehtaankadulle jää ajamatta.

Helsingin ja Pasilan väliset ratatyöt jatkuvat 15.–28. heinäkuuta eivätkä E- ja Y-junat liikennöi arkisin.

Pasilansillan rakennustöiden takia myös linjat 7 ja 9 siirtyvät poikkeusreiteille 29.7.–11.8. Seiska ei aja Pasilaan vaan Mäkelänkatua pitkin väliaikaiselle päätepysäkilleen Käpylän Pohjolanaukiolle.

Linja 9 ajaa normaalia reittiään Itä-Pasilaan Radanrakentajantielle, missä sijaitsee väliaikainen päätepysäkki. Jätkäsaaren suuntaan linja kulkee Sturenkadun kautta normaalille reitilleen.

Pasilan asemalle pääsee korvaavalla bussilla 2X.

Raidejokerin työt laajenevat 12. elokuuta linjojen 550, 41, 552 ja 701 reitillä. Liikenne katkeaa Huopalahden aseman alittavassa tunnelissa sekä Eliel Saarisen tiellä, ja linjat siirtyvät poikkeusreiteille.

Myös Maaherrantiellä bussi 550 siirtyy poikkeusreitille, kun Lahdenväylän ylittävän pikaratikkasillan rakennustyöt alkavat.

Hämeentien uudistaminen jatkuu koko loppuvuoden eivätkä raitiovaunut 1, 6, 7 ja 8 kulje Sörnäisten kautta. Bussit kulkevat Hämeentiellä ja Mäkelänkadulla normaalisti, mutta pysäkkeihin voi tulla muutoksia.

Maunulassa tällä hetkellä voimassa olevat poikkeusreitit jatkuvat suunnitellusti myös kesän ajan.

Ratatöiden vuoksi Pasilan asemalla on muutoksia lähtöraiteissa pitkin kesää.

Samoin kesän mittaan on yksittäisiä yöpoikkeuksia raitiovaunuliikenteessä. Näitä aiheuttavat esimerkiksi kiskotyöt Pitkälläsillalla ja Siltasaarenkadulla.

Kaikki katuremontteja, pysäkkiensiirtoja ja poikkeusliikennejärjestelyitä koskevat liikennetiedotteet tulevat hsl.fi-verkkosivuille noin kaksi viikkoa ennen kuin muutokset tulevat voimaan. Muutoksista kerrotaan myös pysäkeillä, asemilla ja liikennevälineissä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut