Katuja kiinni kokonaan liikenteeltä raidejokerin rakentamista varten – Katso lista Helsingissä suljettavista kaduista

Raidejokerin rakentaminen akaa kesäkuussa kaikkiaan 13 kohteessa.

Osa rakennettavista kaduista suljetaan joko kokonaan tai joiltain liikennemuodoilta rakentamisen ajaksi.

Katuja sulkemalla mahdollistetaan suuret yhtenäiset työalueet, jolloin rakentaminen nopeutuu ja turvallisuus paranee. Myös suljetuilla kaduilla on mahdollista ajaa kiinteistöille.

Helsingissä järjestelyt alkavat seuraavasti.

Pitäjänmäentiellä Pajamäentien risteyksen kohdalla kääntyvien kaistoja joudutaan poistamaan. Tämä voi hidastaa suoraan menevää liikennettä jonkin verran. Jalan ja pyörällä risteyksen ylitys tapahtuu Patterimäen puoleista reunaa. Järjestelyn kesto on arviolta vuoden 2019 loppuun asti.

Pirkkolantie pysyy suljettuna moottoriajoneuvoliikenteeltä Metsäpurontien ja Maunulantien välillä. Korvaava reitti on Pakilantien ja Metsäpurontien kautta. Järjestelyn kesto on arviolta loppusyksyyn 2020 asti. Pirkkolantien jalankulku ja pyöräliikenne on siirretty kulkemaan Lampuotilantien kautta heinä–elokuuhun 2019 asti.

Pirjontie suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä kesäkuussa. Korvaava reitti on Pakilantien ja Metsäpurontien kautta. Järjestelyjen kesto on arviolta loppusyksyyn 2020 asti.

Norrtäljentie suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 17. kesäkuuta alkaen.

Korvaava reitti on Mestarintien, Mäkitorpantien ja Siltavoudintien kautta. Bussi 550 siirtyy Siltavoudintien kautta kulkevalle poikkeusreitille. Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy tien itäreunaan. Järjestelyjen kesto on arviolta vuoden 2020 loppuun asti.

Veräjä suljetaan kokonaan liikenteeltä vesijohdon ja viemärilinjan rakentamista valmistelevien töiden vuoksi 3. kesäkuuta alkaen. Korvaava reitti on Oulunkyläntie–Kirkkoherrantie–Jokiniementie–Otto Brandtin tie. Jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan Maaherrantien pohjoispuoleiselle reitille. Järjestelyjen kesto on arviolta vuoden 2019 loppuun asti.

Maaherrantien eteläpuolen jalankulku Tulvaniitynpolun ja Vantaanjoen välillä siirretään Maaherrantien pohjoispuolelle kesäkuun aikana. Järjestely kestää arviolta vuoden 2020 kesään.

Pihlajamäentiellä osa kaistoista jää pois käytöstä. Järjestelyn kesto on arviolta syyskuun 2019 loppuun asti.

Varikkotie ja Raaseporintie suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 17. kesäkuuta alkaen Kajaaninlinnantien ja Viilarintien väliltä.

Bussit 550, 58, 80, 92 ja 92N siirtyvät Itäväylän kautta kulkevalle poikkeusreitille. Linjat 92 ja 92N jättävät ajamatta myös Ratasmyllyntien reittiosuuden ja kiertävät Viilarintien kautta. Järjestely kestää arviolta syyskuun 2022 loppuun asti.

Viikintien eteläpuolelle rakennetaan tilapäinen jalankulun ja pyöräilyn väylä noin 500 metrin matkalle, joka otetaan käyttöön juhannuksen jälkeen. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä avataan liikenteelle viimeistään syksyllä 2020.

Espoossa autoliikenteeltä suljetaan Ravitie Vermossa.

Liikennejärjestelyjen loppumisaikataulut eivät vielä välttämättä tarkoita töiden loppumista alueella, vaan järjestelyt muuttuvat seuraavien työvaiheiden mukaan. Raidejokerin rakentamisen on arvioitu kestävän viisi vuotta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut