Sultan-kondomimerkin kysely: Kännykänhimo ajoi Suomessa jo seksivietin ohi – 61 prosenttia naisista valitsee mieluummin puhelimen

Suomalaisia kannustetaan nyt jättämään puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle. Johanna Erjonsalo

toimitus

Enemmistö suomalaisista luopuisi mieluummin seksistä kuin älypuhelimestaan, kertoo kondomimerkki Sultanin teettämä tutkimus.

Kyselyn mukaan 48 prosenttia suomalaisista olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin älypuhelinta.

Naiset luopuisivat seksistä miehiä useammin, sillä jopa 61 prosenttia naisista olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin ilman puhelinta.

24 prosenttia naisista valitsisi seksin puhelimen sijasta.

Miehillä seksivietti ajaa vielä puhelinvietin ohi. Miehistä 47 prosenttia sanoi, että luopuisi mieluummin puhelimestaan kuin seksistä. 35 prosenttia miehistä valitsisi puhelimen.

Sultan-brändiä edustavan RFSU:n toimitusjohtaja Katariina Kurikka sanoo tiedotteessa, että kyselyn tulokset eivät tuota mielihyvää.

Aiemmin puhelinoperaattori Elisan kyselyssä on havaittu, että parisuhde voi kärsiä, jos toinen tai molemmat osapuolet viettävät yli 1,5 tuntia sosiaalisessa mediassa päivittäin.

Myös sinkut voivat kärsiä liiallisesta älypuhelimien käytöstä.

– Ilmiö koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten parisuhteessa tai sinkkuja. Emme kuitenkaan halua tuomita puhelimen käyttöä, vaan enemmän kiinnittää huomiota laitteen fiksuun käyttöön. On tärkeää, että puhelimen lisäksi keskitymme myös ihmisiin ympärillämme, Kurikka sanoo tiedotteessa.

Kurikan mukaan Sultan aloittaa humoristisen kampanjan, jossa ihmisiä kannustetaan jättämään puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle. Kampanjassa puhelin kehotetaan laittaan yöksi "Sultan-sukkaan" ja tarttumaan muun muassa kondomeja sisältävään "kuksimispakkaukseen".

– Tarkoitus ei ole painostaa ihmisiä harrastamaan enemmän seksiä, vaan kiinnittämään huomiota siihen, että parisuhde- ja oma aika ei huomaamatta katoa kännykän käytön syövereihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 7. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 10. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 13. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 14. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 15. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.