Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauppatorille tuodaan puisia saaria oleskeluun – legendaariset Kukkatori ja Toritanssit palaavat

Helsinki valmistautuu kesään Kauppatorin uusilla kokeiluilla ja tapahtumilla. Kaupunkilaisten iloksi torin ympäristöön valmistuu kaksi uutta oleskelualuetta, joiden avajaisia vietetään Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Kauppatoria ja sen lähialueita elävöittää Torikortteleiden konseptoinnista vastannut Helsingin Leijona Oy.

– Viime vuodet on avattu ja kehitetty Torikortteleita. Nyt on luontevaa kääntää katse kohti Kauppatoria, sanoo kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer

– Kauppatorin alue ja kaupunkilaiset ansaitsevat parempaa. Nyt päästään konkreettisiin kokeiluihin ja toivottavasti harjoitus osoittaa, että pienillä muutoksilla voi tehdä paljon, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Toinen uusista oleskelualueista sijoittuu Suomenlinnan lauttaterminaalin lähelle. Helsingin saaristosta inspiraationsa saanut puinen saariryhmä mahdollistaa pienten tapahtumien järjestämisen.

Toinen oleskelualue sijoittuu Kauppahallin rantaan, Lyypekinlaiturille. Virkistysalueiden toivotaan houkuttavan kaupunkilaisia ja turisteja laivojen bongailuun, auringonottoon ja eväshetkiin.

Myös odotetut Toritanssit rantautuvat Kauppatorille. Toritanssit aloitetaan Helsinki-päivänä livebändin vauhdittamana, ja sen jälkeen ne toistuvat säävarauksella torstaisin kello 17.30–18.15 ainakin 8. elokuuta saakka.

– Vihdoinkin Kauppatorilla päästään tanssimaan läpi kesän. Toritansseja on toivottu pitkään ja hartaasti, iloitsee Torikortteleiden kehityspäällikkö Anna Pakarinen

Vielä 1900-luvun puolivälissä Havis Amandan patsasta ympäröivä aukio tunnettiin vilkkaana Kukkatorina. Vuosikymmenien kuluessa perinne on hiipunut.

24.–25. toukokuuta toteutettavalla Kukkatorilla on jälleen luvassa kauneutta pursuavia kukkakojuja, Mantan kukitus ja musiikkia iltatoritunnelmissa aina kello 20:een asti. Ohjelmaa on myös lapsille.